Foto: AFP/Scanpix

Ja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis nākamajos vienspēļu turnīros sasniegs atzīstamus rezultātus, tad viņam būs iespēja strauji pakāpties līdz ATP ranga pirmajam divdesmitniekam, video intervijā portālam "sportacentrs.com" sacīja pats sportists.

Gulbis ar Latvijas komandu no piektdienas līdz svētdienai piedalīsies Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas otrās kārtas cīņā pret Monako. Viņš pēc veiksmīgajām Indianvelsas "Masters Series" sacensībām vairs nav piedalījies turnīros, jo gatavojās turnīriem uz māla seguma. Kā atzīst tenisists, tad viņš ir pilnībā gatavs atgriezties sacensību apritē.

"Ja godīgi, tad esmu noilgojies pēc tenisa. Varbūt ne tik daudz pēc Deivisa kausa mačiem, kā tieši pēc mačiem, kuros varu vēl vairāk pelnīt punktus un kāpt augstāk reitingā. Esmu pakāpies līdz 55.vietai, un tagad man neviens punkts "nedeg", līdz ar to ir iespēja strauji uzkāpt līdz kādai 30.vai 20.vietai. Viens, divi vai trīs labi rezultāti un es tur jau esmu," stāstīja Gulbis. "Tas ir mans īslaicīgs mērķis, jo tagad es spēlēju labi, forma man ir tikpat laba kā Indianvelsā."

Deivisa kausa izcīņas mačs notiek Monako uz māla seguma, un pēc nedēļas turpat notiks Monako "Masters" turnīrs, tāpēc Gulbis ir apmierināts ar pašreizējo situāciju.

Kā zināms, Gulbis pēc Indianvelsas "Masters Series" turnīra izlaida šī paša mēroga sacensības Maiami, jo viņš neieguva "wild card" jeb speciālo ielūgumu. "Ja būtu saņēmis "wild card", tad būtu piedalījies Maiami turnīrā. Tajā situācijā padomājām - man pēc pāris dienām vajadzētu braukt uz Maiami spēlēt kvalifikāciju, vajadzētu uzvarēt piecus mačus, lai iegūtu kaut cik nozīmīgus ranga punktus, kas man pāris vietas reitingā izmainītu. Es biju aizvadījis 14 spēles pēc kārtas, un, runājot ar treneri, nospriedām, ka spēļu pieredzi tobrīd man nevajadzēja. Punktu dēļ nebija jēgas sevi mocīt," skaidroja tenisists.

Runājot par Latvijas komandas gatavību Deivisa kausa cīņai pret Monako, Gulbis nevēlējās komentēt komandas biedru fizisko formu: "Es varu atbildēt tikai par sevi. Speciāli Deivisa kausam es negatavojos. Es vienkārši pēc labākās sirdsapziņas gatavojos māla sezonai, lai beigu galā pēc iespējas labāk nospēlētu lielos turnīrus. Abas vienspēles man vajag uzvarēt, bet izšķiroša būs dubultspēle. Nezinu, kādā formā ir Andis [Juška], nezinu, kā viņš jūtas uz māla, jo tas nav viņa mīļākais segums."

Gulbis arī pastāstīja, ka viņš ir ļoti apmierināts ar treniņu apstākļiem pie Gintera Bersnika, jo sparinga partneri treniņos strādā tieši uz latvieti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!