Foto: Publicitātes foto
Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks svētdien izcīnīja uzvaru Polijā notikušo Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas zonas finālsacensību galvenajā - "Grand Prix" - maršrutā, kas viņam pavēra ceļu uz Pasaules kausa lielo finālu Lasvegasā. Tām kvalificējās arī vēl viens Latvijas pārstāvis Andis Vārna.

Polijā notikušo noslēdzošo sacensību maršrutā, kurā jātniekiem bija jāpārvar līdz 155 centimetrus augsti šķēršļi, Neretnieks ar zirgu Caramsin bija viens no astoņiem duetiem, kas maršrutu veica bez nogāztiem šķēršļiem, bet pārlekšanā arī uzrādīja labāko laiku.

"Pamatmaršruts bija interesants, nebija pārāk augsts, bet tehnisks, bija ko darīt. Pārlekšanā startēja ļoti ātri un pieredzējuši jātnieki, trīs vācieši, trīs poļi viens Krievijas pārstāvis. Caramsin ir ļoti spēcīgs zirgs, bet noteikti nav pats ātrākais, lai mēs spētu uzvarēt un apskriet pārējos jātniekus, kuriem zirgi ir ātrāki no dabas, mums bija jābūt perfektiem - šoreiz viss sanāca ideāli," saka Kristaps Neretnieks.""Esmu ļoti lepns par rezultātiem šogad, jo Pasaules kausa finālam no Latvijas pirmo reizi vēsturē ir kvalificējušies divi jātnieki, kopā no mūsu zonas uz lielo finālu tiek tikai trīs sportisti, neticami, ka mēs ar Andi Vārnu šoreiz esam divi!"

Tikmēr cits Latvijas jātnieks Andis Vārna ar zirgu KS Coradina bija 19.pozīcijā, kamēr Ģirts Bricis ar Emilia Jolie JB ieņēma 31.vietu starp 33 dalībniekiem.

Pirms tam svētdien sportistiem bija jāveic divu fāžu maršruts mazajā aplī ar 135 centimetrus augstiem šķēršļiem, kur Bricis ar zirgu Campard bija 17.vietā.

Šīm Pasaules kausa sacensībām bija piešķirta CSI3* (triju zvaigžņu) kategorija.

Neretnieks šajās sacensībās piedalījās ar otrā sastāva zirgiem, jo spēcīgākie gatavojas turnīriem Vācijā.

Pateicoties uzvarai "Grand Prix" maršrutā, Neretnieks un Bricis ir nodrošinājuši vietu Pasaules kausa lielajās finālsacensībās, kas norisināsies Lasvegasā.

"Pamatīgais darbs, kas ir ieguldīts, lai spētu sasniegt šādu panākumu, ir atmaksājies un par to, man ir ļoti liels gandarījums, prieks, ka Kristapam šogad finālā nebūs jāstartē vienam," saka Andis Vārna.

Neretnieks ir pirmais Latvijas sportistu, kurš piedalījies Pasaules kausa finālsacensībās. 2013.gadā viņš kopvērtējumā guva 21.vietu, bet pērn pakāpās līdz 19.pozīcijai. Iepriekš 1991.gadā tām bija kvalificējies Sergejs Šakūrovs, bet 2001.gadā to paveica Guntars Siliņš, tomēr neviens no šiem jātniekiem finālā nestartēja.

Pašlaik pasaules rangā no Latvijas sportistiem Neretnieks atrodas 97.vietā, Vārna ir  240., bet Bricis - 546.vietā. Tāpat rangā iekļuvis arī Aleksandrs Šakurovs, kurš ieņem 2300.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!