Foto: F64
Latvijas vīriešu volejbola izlase pirmajā pārbaudes spēlē, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajai kārtai, sestdien ar rezultātu 3-2 (21:25, 25:23, 21:25, 25:16, 15:11) pieveica Dāniju.

Diagonāles pozīcijā spēli aizvadīja Ansis Medenis, kurš ar 27 punktiem bija rezultatīvākais. Savukārt Aivars Petruševics guva 15 punktus.

Svētdien un pirmdien abas komandas tiksies vēl divas reizes, bet pēc tam Latvijas izlase trīs reizes izbraukumā spēkosies ar Grieķiju.

Uz Dāniju Latvijas izlase devusies desmit spēlētāju sastāvā - Ansis Medenis, Aivars Petruševics, Romāns Saušs, Toms Vanags, Aleksandrs Kudrjašovs, Viktors Koržeņevičs, Jānis Liepiņš, Pēteris Aukmanis, Ingars Ivanovs, Artis Caics, bet 7.maijā uz spēlēm Grieķijā izlasei pievienosies Deniss Petrovs un Hermans Egleskalns, kuri pabeiguši sezonu Francijā.

Tiek gaidīts, ka 7.maijā izlasei varētu pievienoties arī Lauris Iecelnieks, kurš noslēdzis sezonu Baltkrievijā. Tāpat vēlāk komandai varētu pievienoties Reinis Pekmanis, kuram šobrīd vēl aizrit finālsērija Beļģijā.

Grieķijā plānots, ka izlase būs 12 spēlētāju sastāvā, tādēļ, iespējams, ka pēc Dānijas kādam no spēlētājiem vajadzēs doties uz Rīgu.

Šomēnes Latvija uzsāks 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru, kura otrajā kārtā sacentīsies ar Polijas un Slovēnijas izlasēm, kā arī pirmās kvalifikācijas kārtas (Maķedonija, Zviedrija, Azerbaidžāna vai Gruzija) uzvarētāju. Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmais grupas turnīrs tiks aizvadīts no 16. līdz 18.maijam Polijā, bet pēc tam komandas no 23. līdz 25.maijam sacentīsies Slovēnijā.

Eiropas čempionāta atlases turnīra otrās kārtas grupas pirmās vietas ieguvēji kvalificēsies finālturnīram, bet otrās vietas ieguvēji kvalificēsies trešajai kārtai. Trešā kvalifikācijas kārta notiks 2015.gada maija otrajā pusē, kur sešas izlases būs sadalītas pa pāriem un aizvadīs pa spēlei savā laukumā un izbraukumā, noskaidrojot pēdējās trīs finālturnīra dalībnieces.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!