Foto: EPA/Scanpix/LETA

Leģendārais šveiciešu tenisists Rodžers Federers savu pēdējo maču karjerā aizvadīs duetā ar vienu no savas karjeras sīvākajiem konkurentiem un arī draugiem, spāni Rafaelu Nadalu.

Federers pagājušajā nedēļā paziņoja par karjeras beigām. To viņš oficiāli piektdien noslēgs Leivera kausa izcīņas turnīrā, kurā sacenšas Eiropas un Pasaules komandas. Šveices sportists vienspēlēs nepiedalīsies, bet vienīgais mačs būs dubultspēlē, un to viņš aizvadīs pārī ar Nadalu.

Kļuvis zināms, ka Eiropas komandas pārstāvji Federers kopā ar Nadalu piektdien Londonā esošajā "O2" arēnā tiksies ar Pasaules vienības amerikāņu tenisistiem Džeku Soku un Frensisu Tiafo.

Federers jau iepriekš izteicās, ka spēlēt kopā ar Nadalu savā pēdējā mačā būtu viņa sapnis. Abiem jau ilgus gadus ir labas attiecības arī ārpus korta. Ceturtdien viņš norādīja, ka, iespējams, piektdien būs diezgan sanervozējies.

"Neesmu drošs, vai spēšu ar to visu tikt galā, bet centīšos," BBC citē Federera teikto. "Karjeras laikā esmu saskāries ar sarežģītiem brīžiem, pirms atsevišķām spēlēm bijis ļoti nervozs. Savukārt šī situācija būs pavisam kas cits."

"Tas arī būs ļoti īpaši, jo spēlēšu kopā ar Rafu. Esmu priecīgs, ka viņš ir manā komandā, nevis man jāspēlē pret viņu," akcentēja šveicietis.

Nelielā sentimentā dalījās arī Nadals. "Viens no manas karjeras svarīgākajiem, ja ne svarīgākais spēlētājs noslēgs karjeru. Galu galā šis brīdis būs sarežģīts. Esmu ļoti pateicīgs, ka man būs iespēja spēlēt kopā ar Rodžeru."

Līdz šim pēdējo spēli Federers aizvadīja pērn notikušajā Vimbldonas turnīrā, kur ceturtdaļfinālā trīs setos piekāpās Hubertam Hurkačam no Polijas.

Savu profesionālā tenisista debiju Federers aizvadīja 1998. gadā 16 gadu vecumā, bet pie pirmā "Grand Slam" titula tika 2003. gada Vimbldonas turnīrā. ATP rangā līdera godu viņš pirmo reizi ieguva 2004. gadā, un kopumā tajā pavadījis 310 nedēļas.

Sešas reizes viņš triumfējis "Australian Open", astoņus titulus izcīnīja Vimbldonā, piecreiz labākais bija "US Open" turnīrā, bet vienīgo titulu "French Open" izcīnīja 2009. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!