Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"Garkalne/Livonia'' pirmajā mājas spēlē Latvijas regbija čempionāta "Super 4" turnīrā – 28. augustā Upesciemā pret "Kalvi" būs klāt titulētākā bijušās Ķeltu līgas, tagad "Pro12" čempionāta kluba "Ospreys" pārstāvis Tonijs Tomass, informē "Livonia".

Tomass atbild par attīstību Velsas Regbija savienībā. Konkrēti viņš ir arī galvenā persona treneru apmācībā klubā "Ospreys", kas ir titulētākais klubs Ķeltu līgā ("Celtic League"), kurā spēlē četri klubi no Velsas un Īrijas, un divi klubi no Skotijas un Itālijas. "Pro12", ir viena no trim vadošajām profesionālajām līgām Eiropā kopā ar Anglijas "Aviva Premiership" un Francijas "Top 14" līgām. "Ķeltu līgas" nosaukums vairs netiek izmantots kopš tajā iesaistījušies klubi no Itālijas. Līgas 12 gadu vēsturē "Ospreys", kura mītnes pilsēta ir Svonsi, par čempioni kļuvis četras reizes - 2005., 2007., 2010. un 2012. gadā - visvairāk uzvaru no visiem šīs līgas klubiem.

Paredzams, ka trīs dienu vizītes laikā Tomass tiksies ar "Livonia" vadību, veiks objektu apskati ar iespējām šim klubam Latvijā kādreiz aizvadīt treniņnometni. "Ar mums - "Livonia" pārstāvjiem viņš pārrunās iespējamos kopīgos nākotnes projektus treneru un attīstības programmās sadarbībā starp "Ospreys" un "Livonia" klubiem," saka "Livonia" galvenais treneris, arī velsietis Marks Allens.

Velsā ir četras spēcīgas komandas, kas spēlē "'Pro12" un katrai no tām ir sava teritorija un "māsas klubi", kuri spēlē Velsas Premjerlīgā. Ķeltu līgā pa trim reizēm uzvarējuši Īrijas klubi "Leinster" (pašreizējais čempions) un "Munster", pa reizei - "Ulster", arī no Īrijas un "Llanelli Scarlets" no Velsas.

Šovasar notikušajā Britu un īru ''Lions'' superkomandas turnejā Austrālijā tās sastāvā bija pieci ''Ospreys'' spēlētāji - komandas kapteinis - otrās līnijas uzbrucējs Alans Vins Džonss, stabs Ādams Džonss, hukers Ričards Hibards, otrās līnijas uzbrucējs Īens Evanss un trešās līnijas uzbrucējs Džastins Tipuričs.

"Garkalne/Livonia" savu pirmo spēli Latvijas "Super 4" turnīrā aizvadīs ceturtdien, 22. augustā plkst. 19 Rīgas Futbola skolas (LU) stadionā Krišjāņa Barona ielā 116a pret LMT/"Ežiem", kas šajā mačā būs laukuma saimnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!