Foto: Shutterstock

Kompānija "Cartan Tours", kas ir oficiālie 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu biļešu izplatītāji, iesūdzēti tiesā par "negodīgu biznesa praksi", vēsta ārzemju mediji.

Losandželosas tiesā iesniegto prasību izvirzījusi Ziemeļ-, Centrālamerikas un Karību jūras baseina Futbola federācija (CONCACAF), pieprasot no "Cartan Tours" kompensāciju 50 miljonu dolāru apmērā.

CONCACAF tūrisma aģentūrai pārmet "krāpniecisku, negodīgu un nelikumīgu biznesa praksi", triju gadu laikā no federācijas saņemot 40 miljonus dolāru, kā arī "nelegālas (..) un parazītiskas attiecības" ar bijušajiem federācijas vadītājiem - prezidentu Džefriju Vebu un ģenerālsekretāru. Enriki Sansu. Kā zināms, Vebs, kurš ir bijušais FIFA viceprezidents, bija viens no pirmajiem aizturētajiem FIFA korupcijas skandālā. 27. maijā Cīrihē viņš tika aizturēts, bet 16. jūlijā izsūtīts uz ASV.

42 lappušu iesniegumā izklāstīts, kā toreizējā CONCACAF vadība ar "Cartan Tours" īpašnieku Deividu Elmoru izveidoja shēmu, kas ļāva šai tūrisma kompānijai kļūt par ekskluzīvu federācijas ceļojumu partneri un iegūt nelegālus ienākumus caur paaugstinātām cenām un komisijas naudu.

"Cartan Tours", kas izveidota 1899. gadā, ir oficiālā 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu biļešu izplatīšanas kompānija 36 pasaules valstīs un teritorijās, ieskaitot Latviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!