Foto: Publicitātes foto

26. oktobrī "Unibet" arēnā Igaunijas galvaspilsētā Tallinā notiks "X-Trial" pasaules čempionāta posms, kas iepazīstinās vietējo publiku ar pasaules labākajiem mototriāla braucējiem.

Jau iepriekšējos divos gados Igaunijā sacentās labākie mototriāla braucēji, viņiem piedaloties TRIXS šovos. Šie pasākumi iepazīstināja Baltijas iedzīvotājus ar pasaulē spicākajiem sportistiem, bet nu latiņa tiks pacelta vēl augstāka, jo Tallina uzņems pasaules čempionāta posmu.

"Igaunija ieguva tiesības rīkot pasaules čempionāta posmu, jo divos iepriekšējos gados Tallinā tika organizētas iespaidīgas starptautiskas sacensības, kurās notika grandiozs šovs un tika izveidota izcila trase. "X-Trial" pasaules čempionāta posma organizēšanas uzticēšana igauņiem bija loģisks solis," skaidro pasaules čempionāta organizatoru "EsdeuxOrganisation" direktors Bernards Estripeaus.

"Vienlaikus tas ir arī attīstības solis pasaules čempionātam, jo kalendārā tiek pievienota jauna valsts, kur iepriekš nav notikušas šāda veida sacensības," piebilst direktors.

Tikmēr šo sacensību organizators Kaino Tille akcentē, ka jau TRIXS sacensību sērija piesaistīja lielu uzmanību gan organizācijas, trases izbūves, gan vispārējā kontekstā - precizitāte darbu veikšanā, liels atbalsts no sponsoriem, līgumu izpildes precizitāte, kā arī skatītāju aktīva līdzdalība.

"Visas iepriekš minētās darbības radīja interesi un uzticību "X-Trial" promouteru un Starptautiskās Motosporta federācijas (FIM) darbinieku vidū, un tāpēc mums piedāvāja 2024. gada pasaules čempionāta posmu organizēšanas tiesības. Atbildība būs vēl lielāka un darbs vēl intensīvāks, bet tas viss ir svarīgs solis ne tikai šī sporta nozares attīstībai, bet arī lieliska reklāma visai Igaunijai," uzskata Tille.

Viņa kolēģis Oliver Lels nenoliedz - pasaules čempionāta posma organizēšanas tiesības bija patīkams pārsteigums. "Mēs vienmēr esam darbojušies ar šādu mērķi. Patiesībā, cerējām, ka tas notiks vien 2025. gadā, tad kad Tallina būs Eiropas sporta galvaspilsēta. Tas, ka šis sapnis piepildīsies jau šogad, bija neapšaubāmi jauks pārsteigums. Tagad, protams, mūsu mērķis ir sarīkot šogad tik labas sacensības, lai iegūtu tiesības rīkot posmu arī nākamajā gadā. Komandā ir enerģija un gribasspēks, lai sniegtu visu labāko - kļūdām nav vietas."

Pasaules čempionātā šogad tiks aizvadīti astoņi posmi. Tallinas posms notiks 26.oktobrī. Organizatori apliecina, ka Igaunija triāla pasaulei piedāvās iespaidīgu pasākumu, kurā liels uzsvars tiks likts augsta līmeņa sportam, kā arī izklaidei - vairāk nekā citos čempionāta posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!