Foto: F64

Latvijas modernās pieccīņas sportiste Jeļena Rubļevska piektdien izcīnīja 25.vietu Romā notiekošā Pasaules kausa izcīņas trešā posma finālsacensībās.

Sacensību ievadā Rubļevska uzvarēja paukošanas sacensībās, tomēr turpinājumā ieņēma pēdējo, 36.vietu peldēšanā. Tikmēr jāšanā Latvijas sportistei 27.rezultātus. Savukārt apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā viņa bija 19.ātrākā, kas ļāva tikt pie 1253 punktiem un 25.vietas.

Uzvaru ar 1349 punktiem izcīnīja lietuviete Laura Asadauskaite, kurai šis ir otrais panākums pēc kārtas.

Sestdien gaidāmas finālsacensības vīriešiem, kur Latviju pārstāvēs Deniss Čerkovskis un Ruslans Nakonečnijs, kurš iepriekš startēja zem Ukrainas karoga.

Kā zināms, Nakonečnijs martā izcīnīja negaidītu uzvaru Ēģiptē notiekošajā Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā.

Ar Pasaules kausa sezonu aizsākušās kvalifikācijas cīņas Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Turpinājumā Pasaules kausa posmi risināsies arī Itālijā un Ungārijā, bet finālsacensības jūnijā plānotas Baltkrievijā, uzvarētājiem vīriešu un sieviešu konkurencē iegūstot pirmās ceļazīmes uz Olimpiādi. Tāpat svarīgs būs augustā gaidāmais Eiropas čempionāts, kurā tiks sadalītas uzreiz astoņas ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm, bet vēl pa trim ceļazīmēm tiks sadalītas 2015. un 2016.gada pasaules meistarsacīkstēs.

Savukārt pēdējie seši olimpisko spēļu dalībnieki 2016.gadā tiks noteikti pēc vietas pasaules rangā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!