Foto: RIA Novosti/Scanpix

Meksikāņu paukotājai Paolai Pliego ir noņemta dopinga diskvalifikācija, kuras dēļ viņa izlaida 2016. gada Riodežaneiro olimpiskās spēles, informē Starptautiskās Paukošanas federācija (FIE).

22 gadus vecās paukotājas analīzēs Panamerikas čempionātā šā gada jūnijā atklāja stimulantu modafinilu, kura līmenis sportistes asinīs bija 540 nanogrami un ar ko ārstē narkolepsiju. Pliego noliedza apzinātu dopinga lietošanu, taču viņai tika aizliegts startēt Rio.

Atkārtotā analīžu pārbaude, kas pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) pieprasījuma tika veikta WADA laboratorijā Ķelnē, uzrādīja negatīvu rezultātu un diskvalifikācija sportistei bija jānoņem. Vācu ārsts Hanss Geijers, kurš veica atkārtoto testu, norādījis, ka attiecīgās substances pārbaudei bija jāizmanto cita metode nekā pielietotā.

"Es neļaušu šim notikumam, ko gribu atstāt pagātnē, ietekmēt manu sportisko karjeru," paziņojumā tviterī teikusi sportiste. "Tagad mans mērķis ir izcīnīt olimpisko medaļu Meksikai un novēlēt to valstij, kuru mīlu un lepojos pārstāvēt.

Panamerikas čempionātā Pliego izcīnīja sudraba medaļu paukošanā ar zobenu komandu ieskaitē, bet pirms gada tajā pat turnīrā ieguva bronzu.

Savā aizstāvībā Pliego norādīja, ka cieš no astmas un zāles, ko viņa lieto šai slimībai, kombinācijā ar modafinilu var izraisīt letālu iznākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!