Foto: AP/Scanpix
Latvijas spēkavīrs Dainis Zāģeris pagājušās nedēļas nogalē izcīnīja astoto vietu Malaizijā notikušās Čempionu līgas sezonas finālsacensībās.

Divu dienu sacensībās latvietis tika pie 50 punktiem, apsteidzot sešus sāncenšus. Par sacensību uzvarētāju kļuva islandietis Tors Bjornsons, kurš iekrāja 67 punktus.

Šajās sacensībās vienā no vingrinājumiem Ahileja cīpslu pārrāva kopvērtējuma līderis Martinus Vildauers no Austrijas. Viņš gan spēja tās turpināt un ierindojās devītajā vietā 3,5 punktu aiz Zāģera, kas austrietim ļāva par mata tiesu nosargāt pirmo vietu sezonas kopvērtējumā.

Iegūtā astotā vieta šajā posmā Zāģerim ļāva sezonas kopvērtējumā nosargāt ceturto pozīciju, no labāko trijnieka gan atpaliekot par krietnu tiesu.

Šīs sezonas posmos Zāģeris reizi izcīnīja otro vietu un vienreiz ierindojās trešajā pozīcijā, bet labāko sešnieka finišēja vēl septiņās sacensībās.

Šajā sezonā Zāģeris sev bija izvirzījis divus mērķus - kādā no posmiem kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena un kopvērtējumā iekļūt labāko trijniekā, kas ļautu kvalificēties "World’s Strongest Men" sacensībām.

Arī iepriekšējā sezonā Zāģeris izcīnīja ceturto vietu Čempionu līgas kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!