Foto: F64
Latvijas Regbija federācija (LRF) 15. martā sasauks ārkārtas biedru kopsapulci, kurā uzklausīs LRF prezidenta Aivara Pilenieka ziņojumus par 2020. gada budžetu un LRF tiesu procesiem, vēsta LRF.

Jau vēstīts, ka janvāra izskaņā Aicinājumu sasaukt ārkārtas kongresu izteica viens no vadošajiem Latvijas regbija klubiem "Livonia". Kluba prezidenta Vigo Valdava un viceprezidenta Arņa Arbeitera vārdos parakstītajā vēstulē uzsvērts, ka "Livonia" vēlas lemt par LRF valdes rīcību 2019. un 2020. gadu laikā. Aicinājumā norādīts uz valsts naudas līdzekļu, iespējams, nepamatotu izlietošanu un LRF prezidenta Aivara Pilenieka vēršanos tiesā pret bijušo organizācijas prezidentu Aleksandru Zumentu.

Vēlāk ārkārtas kongresa iniciatori atsauca savus parakstus un pieņēma lēmumu vērsties ar lūgumu VID un Valsts kontrolē pēc LRF audita (finanšu pārbaudes) par 2018., 2019. un 2020. gadu.

Tomēr pati LRF valde otrdien, 2. martā, lēmusi par ārkārtas kongresa sasaukšanu. Jau iepriekš LRF ģenerālsekretārs Kārlis Vents apliecināja, ka valde varētu šādi rīkoties, lai viestu skaidrību biedriem par izvirzītajiem pārmetumiem.

LRF ārkārtas kongress notiks attālināti platformā "Zoom" pirmdien, 15. martā, plkst. 17.00. Pēc prezidenta ziņojuma risināsies debates.

Latvijas Regbija federāciju veido 28 biedri, liecina LRF mājaslapa. Federāciju kopš 2018. gada 6. jūnija biedru sapulces vada Pilenieks, kurš amatā aizstāja Zumentu. Tiesa, bijušais biedrības vadītājs amatu atstāja 2018. gada pavasarī, LRF pusotru mēnesi strādājot bez prezidenta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!