Foto: F64
Latvijas regbija izlase rudenī neaizvadīs nevienu spēli, jo nācies atcelt arī pēc nedēļas Moldovā paredzēto cīņu, vēsta Latvijas Regbija federācija.

Latvijas izlasei rudens ciklā bija paredzētas divas spēles Eiropas čempionāta "Conference 1" Ziemeļu divīzijas ieskaitē pret Luksemburgu un Moldovu. Nedēļas sākumā kļuva zināms, ka Luksemburgas izlasei neizdosies ierasties uz sestdien paredzēto spēli Latvijā, kas nāca par labu Latvijas regbijam, jo vienlaicīgi ar šo maču vienam no vadošajiem klubiem "Livonia" Šauļos paredzēta cīņa par Baltijas TOP līgas čempionu titulu.

Savukārt ceturtdien jau Latvijas Regbija federācijas (LRF) jaunajai vadībai nācās paziņot "Rugby Europe", ka nav izdevies rast iespēju aizbraukt uz spēli Moldovā. Pagaidām nav zināms, vai spēli pret Moldovu izdosies pārcelt vai arī Latvijai būs jāsamierinās ar tehnisko zaudējumu.

"Diemžēl jāziņo, ka 29.oktobrī paredzētā Latvijas vīriešu izlases spēle regbijā-15 pret Moldovas izlasi tiek atcelta. Latvijas Regbija federācija ir nosūtījusi oficiālu vēstuli Eiropas Regbija federācijai saistībā ar nespēju doties izbraukuma spēlē uz Moldovu," teikts LRF paziņojumā. "Paldies visiem spēlētājiem un atbalstītājiem par šo sezonu un gatavību startēt šajās spēlēs! Tiekamies ar mūsu izlasi uz regbija laukumiem nākamās sezonas pavasara ciklā!"

Kā ceturtdien raidījumā "Aizmugure" skaidroja LRF prezidents Kārlis Vents, sarežģījumus radīja lielā neskaidrība federācijā, kas vairākus mēnešus strādāja praktiski bez vadības. Pastāvēja iespēja, ka Latvijas regbisti ar autobusu mēros vairāk nekā 2000 kilometru ceļu līdz Moldovas galvaspilsētai Kišiņevai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!