Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pasaules sieviešu tenisa otrais numurs Arina Sabaļenka "French Open" preses konferencē nevēlējās atbildēt uz ukraiņu žurnālistes jautājumiem par karu Ukrainā un Baltkrievijas dalību tajā.

Sabaļenkai "French Open" turnīrs iesākās ar uzvaru pret ukrainieti Martu Kostjuku, kura atteicās paspiest baltkrievietei roku. Savukārt otrajā kārtā Sabaļenka ar 7-5, 6-2 pārspēja savu tautieti Irinu Šimanoviču, tomēr arī pēc šī mača viņai neizdevās izvairīties no incidenta ar ukrainieti.

Uz Sabaļenkas pēcspēles preses konferenci ieradās "Tribuna" žurnāliste Darja Meščerjakova, kura sagaidīja iespēju uzdot savu jautājumu. Vispirms viņa jautāja, kā tas ir iespējams, ka potenciālā pasaules ranga līdere atbalsta diktatoru Aleksandru Lukašenko, uz ko Sabaļenka nevēlējās atbildēt. Tad Meščerjakova turpināja.

"Jūs visu laiku sakāt, ka neviens neatbalsta karu. Vai jūs varētu pateikt: "Es, Arina Sabaļenka, neatbalstu karu un nosodu to, ka Baltkrievija uzbrūk Ukrainai ar raķetēm. Es gribu, lai tas apstājas"?

Sabaļenka vēsi atteica, ka viņai uz šo jautājumu nav komentāru.

Žurnāliste no Ukrainas turpināja: "Tātad jūs vienkārši visu šo atbalstāt, jo nevarat runāt? Jūs neesat mazs cilvēks, Arina. Jūs varat parādīt..." Tajā brīdī WTA preses pārstāve pārtrauca ukrainietes jautājumu.

Sabaļenka lēni un aizkaitināti noteica: "Jūs esat saņēmusi pietiekami daudz atbilžu no manis. Man jums vairs nav komentāru."

Savā slejā portālā "Tribuna" Meščerjakova rakstīja, ka pēc preses konferences pie viņa pienāca citi žurnālisti, kuri esot teikuši, ka Sabaļankai viņas aģents liek izvairīties no atbildēm. Tiklīdz Meščerjakova esot ieraudzīta preses konferences telpā, Sabaļanka un viņas komandas pārstāvji esot saskatījušies, zinot to, kas sekos turpinājumā.

"Viņi speciāli radīja tādu atmosfēru, lai jūs jūs justos neērti. Mēs visi to esam redzējuši," ukraiņu žurnālistei teica kāds kolēģis no Lielbritānijas.

"Tas ir ļoti skumji, ka Rietumu medijos viņu apbrīno. Viņai vienmēr jautā, kā kļuva tik pozitīva un brīnišķīga. Ja Sabaļenka kļūs par pasaules pirmo raketi, tas būs liels kauns tenisam," savā slejā rakstīja Meščerjakova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!