Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis gada trešā "Grand Slam" turnīra - Vimbldonas čempionāta - vienspēļu sacensību pirmās kārtas mačā šodien spēkojas ar francūzi Eduāru Rožē-Vaselēnu.

Mačs notiks kā trešais septītajā kortā. Tā sākums paredzēts ap plkst.19 pēc Latvijas laika.

Gulbis pasaules rangā pašlaik ieņem 38.vietu, bet Rožē-Vaselēns atrodas 67.pozīcijā.

Abi tenisisti līdz šī gada martam savā starpā bija tikušies trīs reizes "Challenger" sērijas turnīru ietvaros, un Gulbis šajos mačos kopā bija zaudējis vien vienu setu. Viens no šiem mačiem notika 2006.gadā, bet divi - 2007.gadā. Savukārt martā abu ceļi krustojās Delribīčas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra finālā, kurā pārāks atkal bija latvietis, izcīnot savu trešo ATP titulu karjerā.

Šī pāra uzvarētājs otrajā kārtā tiksies ar citu francūzi Žo Vilfrīdu Tsongu vai beļģi Dāvidu Gofēnu.

Gulbim šī sezona ir ļoti veiksmīga un viņš uzvarējis 20 no 28 ATP sērijas mačiem, kuros piedalījies. Pasaules rangā ieņemtā vieta latvietim ir augstākā kopš 2011.gada aprīļa.

Gada sākumā notikušo Austrālijas atklāto čempionātu Gulbis izlaida, bet nesen aizvadītajā Francijas atklātajā čempionātā latvietim pēc trīs gadu pārtraukuma izdevās sasniegt otro kārtu.

Vimbldonas čempionātā Gulbis startēs sesto reizi karjerā. Viņa labākais rezultāts ir trīs reizes sasniegtā otrā kārta, kas izdevies arī pērn.

Sieviešu vienspēlēs Latvija šogad nebūs pārstāvēta, bet sieviešu dubultspēlēs Līgas Dekmeijeres un vācietes Monas Bartelas duets pirmajā kārtā spēkosies ar ASV pārstāvi Meganu Moltonu-Leviju un ķīnieti Šuai Žanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!