Foto: F64

Latvijas jaunais tenisa talants Kārlis Ozoliņš pirmdien pirmo reizi debitējis ATP rangā, kurā viņš šobrīd ieņem dalītu 1125. vietu.

Ozoliņš februāra izskaņā piedalījās ITF turnīrā Slovākijas pilsētā Trnavā, kurā tenisists pārvarēja četras kārtas, bet finālmačā ar rezultātu 4-6, 4-6 piekāpās Ukrainas pārstāvim Danilo Kalničenko (ATP 501.). Uzrādītais sniegums ļāva 17 gadus vecajam sportistam nopelnīt pirmos sešus ATP ranga punktus.

Tā kā pagājušajā nedēļā norisinājās Deivisa kausa spēles, kura pasaules otrās grupas "play-off" duelī Latvijas izlase pieveica Ēģiptes valstsvienību, ATP turnīri nenorisinājās un dižas izmaiņas rangā nav notikušas.

Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis nokritis vietu zemāk un ieņem 162. pozīciju, bet Mārtiņš Podžus atrodams 441. vietā pasaulē. Ārpus ranga labāko tūkstoša sastopami arī Artūra Lazdiņa un Mārtiņa Rocēna vārdi (dalīta 1512. vieta), kā arī Jānis Podžus (1540. vieta.).

Labāko piecnieku joprojām aizņem Novāks Džokovičs, Rafaels Nadals, Dominiks Tīms, Rodžers Federers un Daniils Medvedevs.

Savukārt dāmu konkurencē 41. vietu saglabājusi Jeļena Ostapenko, kamēr joprojām 43. pozīcijā atrodas Anastasija Sevastova. Sešu vietu kāpumu veikusi Diāna Marcinkeviča, kura tagad ieņem 258. vietu, bet Daniela Vismane saucama par 512. labāko tenisisti pasaulē. Vēl WTA rangā ar punktiem atzīmējusies 923. pozīcijā esošā Kamilla Bartone, Margarita Ignatjeva ieņem 972. vietu, Elza Tomase atrodas 1050. pozīcijā, bet Darja Semenistaja ir 1283. vietā.

Ranga līdere joprojām ir Ešlija Bārtija, kurai seko Simona Halepa un Karolina Plīškova. Savukārt uz ceturto vietu pakāpusies Sofija Kenina, bet no septītās pozīcijas uz piekto uzlekusi Jeļina Svitoļina. Abas tenisistes apdzinušas tagad sestajā vietā esošo Bjanku Andresku.

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu tenisistes apritē būtu atgriezušās šonedēļ, bet koronavīrusa "Covid-19" dēļ atcelts prestižais Indianvelsas turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!