Foto: AFP/Scanpix

Pasaules ranga līderis Endijs Marejs no Lielbritānijas pirmdien trijos setos apspēlēja krievu Karenu Hačanovu un sasniedza Francijas atklātā tenisa čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālu.

Marejs pār ATP ranga 53. pozīcijā esošo krievu bija pārāks ar rezultātu 6-3, 6-4, 6-4. Kaut Marejs droši devās pretim uzvarai, trešā seta astotajā geimā krievs lauza viņa servi un panāca izlīdzinājumu 4-4, tomēr šādu vaļību skots atguva jau nākamajā geimā, turpinājumā izservējot uzvaru.

Marejs pērn sasniedza šī turnīra finālu, kurā piekāpās skotam Novakam Džokovičam, bet vēl divus gadus pirms tam viņš apstājās pusfinālā.

Tikmēr Hačanovam šīs bija vien trešās "Grand Slam" pamatsacensības karjerā, iepriekšējās divās apstājoties otrajā kārtā. Nākamajā nedēļā viņš pirmoreiz iekļūs starp pasaules labākajiem 40 tenisistiem.

Cīņā par vietu pusfinālā Marejs tiksies ar japāni Kei Nišikori, kurš izlikts ar astoto numuru un astotdaļfinālā ar 0-6, 6-4, 6-4, 6-0 apspēlēja ranga 37.pozīcijā esošo spāni Fernando Verdasko.

Nišikori pirmajā setā zaudēja "sausā", bet turpinājumā lēnām salauza pretinieku un ceturtajā setā jau pats atstāja konkurentu bez punktiem.

Visu laiku labākais Japānas tenisists kāda "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālā iekļuvis septīto reizi, bet tieši Parīzē to paveicis otro reizi, sekojot 2015. gadā piedzīvotajam zaudējuma Žo-Vilfrīdam Tsongam. Tālāk par šo fāzi viņš spējis tikt vienīgi ASV atklātajā čempionātā.

Ceturtdaļfinālu pirmdien sasniedza arī 2015. gada šī turnīra uzvarētājs Stans Vavrinka no Šveices, kurš trīs setu cīņā ar 7-5, 7-6 (9:7), 6-2 uzvarēja mājinieku Gaelu Monfisu.

Turnīrā ar trešo numuru izliktais Vavrinka, Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu sasniedzis ceturto reizi karjerā, bet "Grand Slam" turnīros labāko astoņu spēlētāju vidū viņš iekļuvis 15.reizi.

Vavrinka sīvajā cīņā pirmajā setā nokļuva iedzinējos ar 2-4, taču pēc tam breiku atspēlēja, bet 12.geimā izrāva uzvaru setā. Otrā seta sākumā abi tenisisti apmainījās ar breikiem, bet uzvarētāju nācās noskaidrot taibreikā, kurā Vavrinka vispirms neizmantoja trīs setbumbas, tomēr pēc tam guva virsroku, kamēr trešajā setā šveicietis jau bija krietni pārāks, divas reizes izmantojot breika iespējas, panākot 5-1 un pēc tam svinot uzvaru.

Vavrinka pēdējos trīs gados ir izcīnījis pa vienam "Grand Slam" turnīru uzvarētāja titulam, jo 2014.gadā triumfēja Austrālijas atklātajā čempionētā, gadu vēlāk bija labākais Francijas turnīrā, bet pērn uzvarēja arī ASV atklātajā čempionātā.

Tikmēr Monfiss, kuram bija 15. numurs, bija pēdējais Francijas tenisists, kurš vēl turpināja cīņu šajā turnīrā. Viņš 2008. gadā aizkļuva līdz šī turnīra pusfinālam, pēc tam vēl trīs reizes sasniedzot ceturtdaļfinālu, kurā šoreiz netika.

Cīņā par vietu pusfinālā Vavrinka tiksies ar horvātu Marinu Čiliču, kuram turnīrā ir septītais numurs. Čiličs, kurš pirmajā kārtā trīs setos uzvarēja Latvijas tenisistu Ernestu Gulbi, astotdaļfināla cīņā bija vadībā ar 6-3, 3-0 pret Kevinu Andersonu no Dienvidāfrikas Republikas, kad pretinieks traumas dēļ no cīņas atteicās.

Čiličs Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā iekļuva pirmo reizi karjerā, jo līdz šim tālāk par ceturto kārtu nebija bijis. Horvātu tenisists 2014. gadā uzvarēja ASV atklātajā čempionātā, bet "Grand Slam" turnīru ceturtdaļfinālā spēlēs devīto reizi karjerā.

Pirmie divi ceturtdaļfināla pāri noskaidrojās jau svētdien - titulētais spāņu tenisists Rafaels Nadals, kurš allaž labi spēlējis uz māla seguma, tiksies ar savu tautieti Pavlo Karrenjo-Bustu, kurš turnīrā izlikts ar 20.numuru, bet planētas otrā rakete Džokovičs sacentīsies ar Dominiku Tīmu no Austrijas, kurš rangā ir septītais.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!