Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Jeļena Ostapenko naktī uz pirmdienu piedzīvoja zaudējumu prestižā Indianvelsas "WTA 1000" turnīra trešajā kārtā, neiekļūstot astotdaļfinālā.

Pasaules 25. rakete Ostapenko, kura Indianvelsā bija izlikta ar 24. numuru, trešās kārtas cīņā ar 6-0, 0-6, 4-6 piekāpās WTA ranga 15. vietas īpašniecei Petrai Kvitovai no Čehijas.

Turnīru latviete tādējādi noslēgusi ar 65 WTA ranga punktiem un 55 770 ASV dolāru prēmiju.

Ostapenko padevās izcils spēles sākums - viņa neļāva Kvitovai tikt pat pie vienas breikbumbas, kamēr pati pretinieces servi lauza trīs reizes pēc kārtas un triumfēja setā 26 minūšu laikā ar dominējošo 6-0.


Otrajā setā aina bija diametrāli pretēja, jo šoreiz jau Kvitova latvietei neatstāja lielas izredzes, trīs reizes laužot servi un revanšējoties ar to pašu 6-0.

Spēles uzvarētāja tādējādi tika noskaidrota izšķirošajā - trešajā - setā, ko lieliski iesāka Kvitova. Viņa divreiz nobreikoja Ostapenko un izvirzījās vadībā ar 4-0. Latvieti gan šķietami nomocīja veselības problēmas, viņa paņēma arī medicīnisko pārtraukumu, tomēr vēlāk atjaunoja intrigu - šoreiz jau viņa divreiz lauza Kvitovas servi un panāca pat 4-4. Tomēr uzreiz pēc tam čehiete paņēma medicīnisko pārtraukumu, jo viņai bija problēmas ar pirkstu. Spēlei atsākoties, Ostapenko tās pavedienu bija zaudējusi, nenoturēja servi un piedzīoja neveiksmi mačā.

Abas tenisistes aizvadīja desmito savstarpējo maču, un Ostapenko guvusi četras uzvaras.

Indianvelsas turnīrs, kas, pateicoties savam mērogam, tiek dēvēts par sezonas piekto "Grand Slam" turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!