Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Jeļena Ostapenko šodien Dohas "WTA 1000" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā tiksies ar spānieti Garvinji Mugurusu.

Mačs centrālajā kortā būs trešais un varētu sākties ap plkst.18 pēc Latvijas laika. Portāls "Delfi" piedāvās spēles teksta tiešraidi.

Ostapenko šo gadu sāka ar zaudējumu Paulai Badosai, bet pēc tam 15 spēlēs piedzīvojusi tikai trīs zaudējumus, bet pēdējās 12 spēlēs tikai vienu neveiksmi.

Latvijas tenisistei pēdējās dienās bijis saspringts režīms, jo pirms šodienas mača deviņās dienās sportiste aizvadījusi 13 spēles - astoņas vienspēles un vēl piecas dubultspēles.

Ostapenko WTA rangā ieņem 13.vietu un šajā turnīrā spēlē ar 15.numuru, bet planētas devītā rakete Mugurusa izsēta ar piekto numuru.

Latvijas tenisiste pirmās kārtas mačā izcīnīja uzvaru pār francūzieti Oseanu Dodēnu (WTA 93.) ar 6-4, 6-2, otrajā kārtā ar 6-3, 4-6, 6-4 guva virsroku pār ASV tenisisti Amandu Aņisimovu (WTA 41.), bet astotdaļfinālā ar 6-3, 6-2 pārspēja ranga trešo numuru čehieti Barboru Krejčīkovu, kura Dohā izsēta ar otro numuru.

Mugurusa no pirmās kārtas bija brīva, otrajā viņa ar 7-6 (7:4), 6-1 uzveica rumānieti Soranu Kirstiju (WTA 31.), bet trešajā kārtā ar 6-0, 6-2 sagrāva amerikānieti Medisonu Brenglu (WTA 60.).

Iekļūšana ceturtdaļfinālā abām tenisistēm dod 190 WTA ranga punktus.

Ostapenko ar Mugurusu karjerā tikusies četras reizes, trijās uzvarot spānietei. 2016. un 2017.gadā Spānijas tenisiste uzvarēja Romas turnīra spēlēs, 2017.gadā Vuhaņas turnīra ceturtdaļfinālā Ķīnā pārāka ar 1-6, 6-3, 6-2 bija Ostapenko, bet gada noslēguma turnīrā ar 6-3, 6-4 atkal uzvarēja Mugurusa.

Ostapenko pēc atgriešanās no Austrālijas aizvada veiksmīgu sezonas nogriezni. Vispirms viņa sasniedza Sanktpēterburgas "WTA 500" turnīra pusfinālu, bet pēc tam pagājušajā nedēļā triumfēja tādas pašas raudzes sacensībās Dubaijā. Šobrīd viņai azotē ir astoņas uzvaras pēc kārtas, kas ir atkārtots viņas rekords. Ar 13 uzvarām šosezon viņa šajā rādītājā ir šā gada WTA seriāla līdere.

Mugurusa trijos aizvadītajos turnīros nav tikusi tālāk par otro spēli. Ostapenko šosezon uzvarējusi 13 no 16 spēlēm, bet Spānijas tenisiste bijusi pārāka piecās no astoņām cīņām.

Mugurusa par "French Open" čempioni kļuva 2016.gadā, bet Ostapenko - gadu vēlāk. Spānietes kontā ir arī uzvara 2017.gadā Vimbldonā. Ostapenko līdz šim uzvarējusi piecos WTA turnīros, bet Mugurusas kontā ir divreiz vairāk titulu.

Ostapenko Dohas turnīrā spēlē sesto reizi karjerā, 2016.gadā debijā iekļūstot finālā, kamēr Mugurusa ir pašreizējā titula īpašniece, kā arī vēl divreiz iepriekšējās septiņās reizēs (2015., 2018.) spēlējusi turnīra pusfinālā.

Pusfinālā šī mača uzvarētāja cīnīsies ar turnīra ceturto raketi Aneti Kontaveitu no Igaunijas (WTA 7.) vai tunisieti Onsu Žabēru (WTA 10.), kura Katarā izsēta ar astoto numuru.

Dohas turnīrs uz cietā seguma norisināsies līdz 26.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!