Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas pirmā rakete dāmu tenisā Jeļena Ostapenko pauda gandarījumu par izcīnīto uzvaru Abū Dabī notiekošā WTA 500 punktu turnīra pirmās kārtas mačā pret amerikānieti Danielu Kolinsu, norādot, ka šādi mači sniedz pārliecību.

Jau ziņots, ka sacensībās ar piekto numuru izliktā Ostapenko, kura WTA rangā atrodama 12. vietā, vairāk nekā divu stundu ilgā pirmās kārtas cīņā ar 7-5, 1-6, 7-5 uzvarēja planētas 42. raketi Kolinsu.

Lielu lomu šajā mačā nospēlēja abu spēlētāju otro servju realizācija - Ostapenko uzvarēja izspēli 49% gadījumu, kamēr Kolinsa tikai 37%. Abos uzvarētajos setos latvietes statistika šajā rādītājā bija virs 50% (67% pirmajā un 53% trešajā setā).

"Daniela ir lieliska spēlētāja, un pret viņu spēlēt vienmēr ir ārkārtīgi sarežģīti," sarunā ar rīkotājiem neslēpa Ostapenko. "Viņa spēlē labi un nekad nepadodas. Mačs pret Kolinsu nekad nav galā, kamēr neesam pie tīkla viena otrai paspiedušas rokas."

"Kaut arī dažos geimos nespēlēju savu labāko tenisu, esmu gandarīta par savu cīņassparu un to, ka varēju uzvarēt šo maču. Šāda veida spēles dod pārliecību," pēc panākuma akcentēja Ostapenko.

Otrajā kārtā Ostapenko tiksies ar ķīnieti Cjiņveņu Dženu (WTA 29.) vai kvalifikāciju pārvarējušo kanādieti Rebeku Marīno (WTA 74.).

Pērn februārī Ostapenko triumfēja Dubaijas 500 punktu turnīrā, kā arī tika līdz pusfināliem turnīros Sanktpēterburgā un Katarā, tāpēc šomēnes viņai jāaizstāv daudz punktu, lai nepiedzīvotu kritumu WTA rangā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!