Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko piektdien piedzīvoja zaudējumu Brisbenas "WTA 500" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā, tādējādi vēl netiekot pie iespējas atgriezties pasaules ranga pirmajā desmitniekā.

WTA ranga 12. vietas īpašniece Ostapenko, kura Brisbenā bija izlikta ar trešo numuru, sīvā ceturtdaļfināla cīņā ar 3-6, 6-3, 5-7 piekāpās ar astoto numuru izliktajai neitrālajai sportistei Viktorijai Azarenkai (WTA 23.).

Ja Ostapenko šo maču būtu uzvarējusi, viņa nākamnedēļ, visticamāk, atgrieztos pasaules ranga pirmajā desmitniekā, kurā nav bijusi kopš 2018. gada rudens. Brisbenas vienspēļu turnīru Latvijas pirmā rakete noslēgusi 108 WTA ranga punktiem un 38 000 ASV dolāru naudas balvu.

Spēle pret kādreizējo pasaules ranga pirmās vietas īpašnieci Azarenku latvietei nesākās viegli, jo viņa otrajā geimā tika nobreikota, rezultātam pēcāk kļūstot 0-3. Pēcāk Ostapenko gan breiku atspēlēja, taču uzreiz tika nobreikota vēlreiz un pirmajā setā piedzīvoja zaudējumu ar 3-6.

Otrajā setā Latvijas tenisiste revanšējās - sīvā setā viņa sestajā geimā nobreikoja Azarenku. Tas pa visu setu arī izrādījās vienīgais breiks. Ostapenko šo pārsvaru nosargāja un cīņu noveda līdz izšķirošajam setam. Tā laikā abas tenisistes spēkojās līdzvērtīgi, apmainoties breikiem, taču lūzuma punkts pienāca pašā izskaņā, kad ļoti svarīgajā 12. geimā Ostapenko nenoturēja savu servi un piedzīvoja zaudējumu ar 5-7.

Ostapenko nu zaudējusi Azarenkai visās trijās savstarpējās cīņās.

"Pret Jeļenu dažbrīd galvā jāliek ķivere un vienkārši jāspēj tikt galā ar viņas sitieniem. Viņa ir lieliska spēlētāja, esam to vairākkārt redzējuši, "Grand Slam" čempione," pēc uzvaras teica Azarenka. "Viņa vairākas reizes ir pierādījusi, ka var uzvarēt jebkuru pretinieci. Jeļena ir ļoti bīstama tenisiste - tā vienmēr esmu domājusi. Mūsu demonstrētais teniss šodien bija satriecošs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!