Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Norvēģijas sportists Kaspers Rūds pirmdien svinēja uzvaru Francijas atklātā čempionāta cīņā un ceturtdaļfinālā tiksies ar dāņu tenisistu Holgeru Rūni.

Pagājušā gada finālists Rūds, kurš pasaules rangā ieņem ceturto vietu, ar 7-6 (7:3), 7-5, 7-5 pieveica Čīles sportistu Nikolasu Jeri (ATP 35.).

Par viņa pretinieku ceturtdaļfinālā kļuva pasaules sestā rakete Rūne, kurš ar 7-6 (7:3), 3-6, 6-4, 1-6, 7-6 (10:7) pārspēja Fransisko Serundolo (ATP 23.).

Arī pagājušajā gadā savā debijā Francijas atklātajās meistarsacīkstēs Rūne iekļuva ceturtdaļfinālā, četros setos piekāpjoties Rūdam.

Ceturtdaļfinālu vīriešu vienspēlēs pirmdienas vakarā vēl sasniedza argentīnietis Tomass Martins Etčeverijs un Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, kurš pirms gada "Roland Garros" kortos pusfinālā guva šaušalīgu traumu.

23 gadus vecais Etčeverijs negaidīti pārliecinoši trīs setos ar 7-6 (10:8), 6-0, 6-1 pieveica japāni Jošihito Nišioka, kurš bija izlikts ar 27. numuru. Etčeverijs pagājušā gadā pirmo reizi spēlēja "Grand Slam" turnīru pamatsacensībās, visos četros lielajos turnīros izstājoties pirmajā kārtā. Šogad "Australian Open" viņš pārvarēja tikai pirmo kārtu, bet tagad Parīzē uzvarējis trīs izsētos tenisistus un iekļuvis jau ceturtdaļfinālā.

Ceturtdaļfinālā Etčeverija pretinieks būs turnīra 22. numurs Zverevs, kurš iepriekšējos divos gados "French Open" sasniedza pusfinālu. Zverevs ceturtās kārtas mačā arī negaidīti viegli ar 6-1, 6-4, 6-3 apspēlēja bulgāru Grigoru Dimitrovu, kurš bija izlikts ar 28. numuru.

Pagājušā gadā Zverevs pusfinālā tikās ar izcilo Rafaelu Nadalu. Pirmajā setā Nadals bija pārāks ar 7-6 (10:8), bet otrā seta izskaņā, kad rezultāts bija 6-6 un tenisisti bija nospēlējuši jau vairāk nekā trīs stundas, Zverevs guva smagu potītes traumu, kas viņam lika izlaist visu atlikušo sezonu.

Sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - norisināsies līdz 11.jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!