Foto: LETA

Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova pirms Jūrmalā notiekošā WTA "International" līmeņa turnīra "Baltic Open" žurnālistiem neslēpa prieku par spēlēšanu mājās, bet sacensības nešķiro pēc kaut kāda ranga un katrā turnīrā vēlas uzvarēt.

Pirmdien Jūrmalā sākās "Baltic Open", kas ir pirmais WTA līmeņa turnīrs Latvijā. Jūrmalas sacensības ir "International" līmeņa, kas ir zemākais WTA tūres sacensībām.

"Foršas sajūtas. Nedaudz nervozēju, bet pēdējās dienās esmu labi trenējusies un esmu gatava sacensībām. Korti nav pārāk lēni. Īstenībā ļoti labi laukumi, nedaudz slīd, bumbiņas ir ātrākas. Bumbiņas te ir no "Roland Garros" (Francijas atklātā čempionātā izmantoto bumbiņu ražotājs)," saka Sevastova, kura īsti vēl nav apradusi ar māla segumu. "Jāstrādā, nav viegli. Visu dzīvi gandrīz esmu spēlējusi uz māla, jāatceras dažas kustības un viss."

Sevastova bilst, ka Jūrmalas korti ir parocīgi viņas "firmas" sitienam – saīsinātajam. Tomēr tos nevar veikt kuru katru brīdi, ir jāsagaida piemērots moments, bet Lielupes kortos līdzjutēji varētu no viņas to sagaidīt.

Liepājniecei pēc Vimbldonas čempionāta bija nelielas veselības problēmas ar augšstilba muskuli, tomēr viņa norādīja, ka tas esot ik pa laikam, kad nākas mainīt segumus. Sevastova treniņprocesa gaitā apmeklējusi fizioterapeitu un šobrīd jūtoties ļoti labi.

Sevastova ir turnīra galvenā favorīte un pirmajā kārtā tiksies ar krievieti Varvaru Flinku, kurā pasaules rangā ieņem 128. vietu. Sevastova šobrīd pasaules rangā ir tūlīt aiz labāko desmitnieka – 11. vietā.

"Mazliet paskatījos pretinieces spēli "YouTube" kanālā. Pirms gada Maskavā ar viņu trenējos, bet tā īsti neko daudz nezinu par viņu. It kā zinu, kā viņa spēlē, bet rīt jau redzēs, kā īsti viņa spēlē," bilst Sevastova.

"Baltic Open" izlozē divas labākās Latvijas tenisistes – Sevastova un Jeļena Ostapenko – ieliktas katra savā "zarā" un savā starpā var tikties tikai finālā. Sevastova gan nedomā par finālu un norāda, ka līdz tam vēl tāls ceļš ejams.

Sevastova turnīrā izlikta ar pirmo numuru, bet uzvaras gadījumā pirmo reizi karjerā varētu iekļūt WTA ranga TOP 10. Pati sportiste gan par to nedomā, un galvenās favorītes statuss lielu spriedzi nerada. "Esmu bijusi pāris turnīros kā pirmā, tikko Bukarestē biju. Visas māk spēlēt tenisu. WTA tūrē neko nevar prognozēt. "Grand Slam" turnīros vieglāk kā izsētajai, bet te var nepaveikties. Piemēram, izlozē var trāpīties kāda tenisiste, kura turnīrā pēc ranga ir devītā. Par TOP 10? Neesmu domājusi. Svarīgāk, lai man kāja nesāpētu, tad varu labi iespēlēties un pirmo maču aizvadīt. Sākumā vajag iziet te visu turnīru un tad var sākt kaut ko runāt."

Lai gan Lielupē notiekošais turnīrs ir "International" līmeņa, tā saucamie "mazie turnīri" mēdz būt daudz spraigāki, atgādina Sevastova. "Piemēram, Maljorkā bija 3-4 vai pat vairāk spēlētājas no TOP 20. Nevaru teikt, ka nepatīk "International" turnīri. Kad brauc uz sacensībām, tu gribi uzvarēt. Katrs turnīrs ir svarīgs – nevar teikt, ka iebraukšu, uzspēlēšu un man ir vienalga. Katrs turnīrs ir svarīgs. Forši, ka spēlēšu mājās Latvijā. Gribas vinnēt, nevienam negribas zaudēt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!