Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien publicētajā Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) rangā sasniegusi 24. pozīciju, kas ir viņas karjeras rekords.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā Sevastova Dubaijas WTA "Premier" sērijas turnīrā iekļuva pusfinālā, kur līdzīgā cīņā piekāpās dānietei Karolīnai Vozņacki. Nopelnītie ranga punkti ļāva sasniegt jaunu rekordu pasaules reitingā.

Iepriekšējais Sevastovas rekords bija 30. vieta, ko viņa sasniedza aizvadītā gada septembrī.

Savukārt cita Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko piedzīvoja 37 pozīciju kritumu un jaunākajā rangā ierindojas 71. vietā. Ostapenko nespēja aizstāvēt pagājušajā gadā Dohas "Premier" turnīrā iegūtos punktus, tāpēc viņa šonedēļ tik strauji zaudēja pozīciju.

No pārējām Latvijas tenisistēm rangā atrodama vēl Diāna Marcinkeviča, kura saglabāja 300. vietu, bet Laura Gulbe pakāpās uz 1135. pozīciju.

Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā Ernests Gulbis zaudēja vēl divas pozīcijas un noslīdēja uz 169. vietu, bet Miķelis Lībietis pēc vienas pozīcijas krituma atrodams 427. pozīcijā. Vēl Mārtiņš Podžus ierindojas 842. vietā, Krišjānis Stabiņš – 945. vietā, Rūdolfs Mednis – 1544. vietā, Jānis Podžus – 1618. vietā, Artūrs Lazdiņš – 1644. vietā, bet Rihards Emuliņš – 1654. vietā.

WTA ranga līderpozīcijās izmaiņas nav notikušas. Pirmajā vietā ierindojas Serēna Viljamsa, bet viņai seko Andželika Kerbere. Nākamajās pozīcijās atrodamas Karolīna Pliškova, Simona Halepa un Dominika Cibulkova.

ATP rangā līderis ir Endijs Marejs, bet labāko pieciniekā atrodas arī Novāks Džokovičs, Stens Vavrinka, Milošs Raoniča un Kei Nišikori. Labāko desmitniekā pēc četru pozīciju kāpuma ielaizās Žo-Vilfrīds Tsonga, kurš ieņem septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!