Foto: F64

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova (WTA 11.) otrdien zaudēja pirmās kārtas spēlē prestižajā Toronto "Premier 5" turnīrā, ar 6-7 (5:7), 2-6 piekāpjoties Šuajai Džanai (WTA 35.) no Ķīnas.

Sevastova uz Kanādu biju devusies pēc nedēļu iepriekš izcīnītā triumfa Jūrmalas WTA turnīrā, bet Džana spēlējusi Ziemeļamerikā jau kopš jūlija izskaņas.

Tas gan nebija novērojams pirmajā setā, kuru ar diviem uzvarētiem geimiem uzsāka Sevastova. Sets gan krietni ieilga, jo piecos no pirmajiem deviņiem geimiem tika sasniegts rezultāts 40:40. Tas arī deva Džanai iespējas atspēlēties. Ķīniete spēj lauzt arī Sevastovas servi un tad panākt vadību 5-4.

Seta uzvarētāja noskaidrošanai nepieciešams bija taibreiks, kurā liepājniece izvirzījās vadībā ar 4:1, bet nespēja noturēt iegūto pārsvaru.

Pēc stundas un piecu minūšu ilgās cīņas Sevastova vairs nespēja pretoties Džanas uzspiestajai spēlei, otrajā setā dižu pretestību neizrādot.

Tenisiste tātad nespēs aizstāvēt pērn izcīnītos 190 ranga punktus par ceturtdaļfināla kārtas sasniegšanu. Liepājniece arī pieteikusies dubultspēļu turnīrā, kur viņa pārī ar Amerikas tenisisti Sofiju Keninu (WTA 28.) pirmās kārtas spēlē tiksies ar Rumānijas pārstāvi Ralucu Olaru un Ķīnas tenisisti Janu Džaosjuanu (WTA 590.).

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Jeļena Ostapenko pirmās kārtas cīņā ar 6-3, 6-3 pārspēja Francijas tenisisti Karolīnu Garsiju.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var uzzināt detalizētāku mača notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!