Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova, kura ir palikusi vienīgā Latvijas pārstāve Vimbldonas čempionāta vienspēļu turnīrā, nākamo maču aizvadīs trešdien, 3. jūlijā, vakarpusē.

Sevastova trešdien pulksten 20 pēc Latvijas laika sāks cīņu pret amerikānieti Danielu Kolinsu, kura pasaules rangā ieņem 34. vietu. Sevastova ir 12. vietā, turnīrā arī izlikta ar 12. numuru. Abas sportistes līdz šim savā starpā nav spēlējušas. Spēle risināsies piektajā pēc nozīmes kortā jeb kortā Nr. 12. Portāls "Delfi" piedāvās spēles teksta tiešraidi no Vimbldonas.

Lai gan Sevastova Vimbldonā izlikta ar 12. numuru, liepājniece pirmdien guva tikai savu otro uzvaru karjerā šajā prestižajā turnīrā, ar 6-3, 6-4 pieveicot citu amerikānieti Kristiju Ānu. Pasaules ranga 190. vietas īpašniece Āna pārvarēja Vimbldonas čempionāta kvalifikāciju, tikai trešo reizi spēlēja "Grand Slam" pamatturnīrā, tomēr Sevastovai mačs nebija no vieglajiem. Kā atzina pati Sevastova, tas "nebija nekāds supermačs" un uzsvēra pirmās kārtas uzvaras nozīmi, kas var dot labu impulsu nākamajām spēlēm.

25 gadus vecā Kolinsa šogad sensacionāli tika līdz "Australian Open" pusfinālam, bet pirms tam nevienā "Grand Slam" turnīrā nebija uzvarējusi kaut vienu spēli pamatsacensībās. Tāpēc arī pirmdien gūtā uzvara pār Kazahstānas tenisisti Zarinu Dijasu (6-3, 7-5) amerikānietei bija pirmā uzvara Vimbldonas čempionātā.

Trešajā kārtā Sevastovas un Kolinsas pāra uzvarētāja tiksies ar horvātieti Petru Martiču (turnīra 24. numurs) vai krievieti Anastasiju Potapovu (ranga 71. numurs).

Ziņots, ka divi citi Latvijas tenisa pārstāvji Jeļena Ostapenko un Ernests Gulbis vienspēlēs izstājās jau pirmajā kārtā. Ostapenko sieviešu vienspēļu turnīrā ar 2-6, 2-6 zaudēja pieredzējušajai Taivānas tenisistei Suvejai Sje, bet Gulbis pirmās kārtas spēlē ar 1-6, 6-7 (12:14),2-6 zaudēja Argentīnas tenisistam Leonardo Maijeram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!