Foto: AFP/Scanpix

Profesionālo tenisistu asociācija (WTA) ir tenisistēm izplatījusi dokumentu ar gatavām atbildēm, ja viņām tiek vaicāts par situāciju ar krievieti Mariju Šarapovu, kura atzinusies aizliegto preparātu lietošanā, ziņo "Sports Illustrated".

Uz jautājumiem par iespējamo Šarapovas diskvalifikāciju WTA tenisistēm iesaka atbildēt, ka "uzskatām par svarīgu, lai antidopinga programma ievērotu standarta procedūras". Par notikušā negaidīto raksturu iesaka atbildēt ar "ikviens spēlētājs no WTA un ITF saņēmis atjaunināto aizliegto preparātu sarakstu, katrs pats atbild par noteikumu ievērošanu".

Tenisistēm dota gatava atbilde arī uz jautājumu par šā gadījuma ietekmi uz tenisu: "svarīgākais ir mūsu sporta veida integritāte". Tāpat sportistēm ieteikts uzsvērt, ka Šarapova rīkojusies pareizi, atzīstoties meldonija lietošanā.

Kā zināms, meldonijs jeb mildronāts aizliegto preparātu sarakstā tika iekļauts ar šā gada 1. janvāri. Kopš tā brīža mildronāta dopinga "upuru" skaits ir sasniedzis vairāk kā 10 sportistus - bez Šarapovas meldonijs atrasts arī pasaules viegatlētikas čempiones Abebas Argavi, pasaules rekordista ātrslidošanā Pāvela Kuližņikova, daiļslidotājas Jekaterinas Bobrovas, olimpiskā čempiona šorttrekā Semjona Jeļistratova un vairāku citu sportistu analīzēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!