Foto: F64

"Optibet" Baltijas Sieviešu volejbola līgā (BSVL) "Rīgas Volejbola skola"/"Latvijas Universitāte" (RVS/LU) un "Jelgava" vienības sestdien cieta zaudējumus pirmajās ceturtdaļfināla cīņās attiecīgi Tartu un Jelgavā, bet uzvaru savā laukumā izcīnīja "Rīgas Stradiņa Universitāte"/"Murjāņu Sporta ģimnāzija" (RSU/MSĢ) komanda.

RVS/LU izbraukumā ar 0-3 (18:25, 19:25, 23:25) piekāpās TU/"Bigbank".

Rīdziniecēm rezultatīvākā ar sešiem punktiem bija Megija Dambrehte.

Mājiniecēm desmit punktus guva Ingrida Kīska.

Savā laukumā RSU/MSĢ negaidīti ar 3-1 (25:23, 18:25, 25:20, 25:19) pieveica pamatturnīra otrās vietas īpašnieci Tallinas "TalTech"/"Tradehouse".

Uzvarētāju labā Katrīna Struka guva 17 punktus, četrus sakrājot blokā, par punktu mazāk tika Annai Kovalai, bet 13 punktus, no kuriem trīs blokā, guva Karmena Struka.

Viešņām 12 punktus sakrāja Ketrīna Pelda, četrus punktus gūstot blokā, 11 punktus sakrāja Marili Lasa un desmit - Milja Raitisa.

Savukārt "Jelgava", kas pamatturnīrā ierindojās sestajā vietā, savā laukumā ar 0-3 (22:25, 17:25, 21:25) zaudēja "Kaunas-VDU" volejbolistēm.

Jelgavas komandu no neveiksmes neglāba Līva Sola un Jeļizaveta Morozova, kuras guva attiecīgi desmit un sešus punktus, kamēr pretinieču rindās rezultatīvākā ar 12 punktiem bija Martina Paukštīte.

Otrās un, ja nepieciešams, trešās spēles ceturtdaļfināla sērijās līdz divām uzvarām notiks attiecīgi 18. un 19. februārī.

Iepriekšējā sezonā par uzvarētājām kļuva "Kaunas ASU" volejbolistes, kuras finālā uzvarēja Tartu TU/"Bigbank" vienību, bet bronzas medaļas ieguva Jonavas "Aušrine-KKSC" komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!