Foto: LETA

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš / Edgars Točs un Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš sestdien Jūrmalā notiekošā Eiropas čempionāta izslēgšanas spēļu otrajā kārtā piedzīvoja zaudējumus un izstājās no turnīra.

Ar ceturto numuru turnīrā izliktie Pļaviņš un Točs ar rezultātu 0-2 (17:21, 18:21) zaudēja Itālijas sportistiem Danielem Lupo/Paolo Nikolai, kuri Jūrmalā izlikti ar piekto numuru.

Pļaviņš/Točs iepriekš izcīnīja divas uzvaras apakšgrupā, taču izslēgšanas spēļu izloze viņiem bija nepateicīga. Pirmajā setā latvieši nonāca iedzinējos ar 4:12, turpinājumā izdevās deficītu samazināt, taču pacīnīties par uzvaru neizdevās. Savukārt otrā seta otrajā pusē latvieši bija vadībā ar 14:11, tomēr galotnē itālieši bija precīzāki, pārņēma vadību 17:15 un sīvā galotnē guva uzvaru visā mačā.

Izslēgšanas spēļu otrā kārtā neveiksmīga bija arī ar 16.numuru izliktajam Latvijas duetam Aleksandram Samoilovam/Jānim Šmēdiņam, kuri ar 0-2 (18:21, 20:22) zaudēja Krievijas pārim Ņikitam Ļaminam/Tarasam Miskivam (11.).

Pirmajā setā Šmēdiņš izvilka bumbu aizsardzībā no reklāmas stendiem, Samoilovam izvirzot latviešus vadībā ar 7:6. Tomēr pēc trim zaudētiem punktiem (7:9) Samoilovs/Šmēdiņš pieprasīja pārtraukumu. Rezultāts tika ilīdzināts, un tehnisko pārtraukumu pēc Šmēdiņa bloka pret Miskivu latvieši sagaidīja vadībā - 11:10. Samoilovs neiesita brīvā laukuma pusē, krieviem panākot 17:14 savā labā. Atspēlēties neizdevās - pēc 20:16 Krievijas dueta labā izdevās atspēlēt vien divus punktus - 18:21.

Otrajā setā pēc diviem Šmēdiņa blokiem un uzbrukuma latvieši panāca 5:1. Pēc Samoilova punkta, servējot pa Ļaminu, krievi pieprasīja pārtraukumu, esot iedzinējos ar 3:8. Atpalicību Krievijas duetam izdevās samazināt līdz 7:9, tad - 9:10. Samoilovam cīnoties ar iespaidīgo Ļamina bloku, latvieši jau nokļuva iedzinējos ar 13:15, taču pēc Samoilova uzbrukuma rezultāts tika izlīdzināts - 15:15, un pēc Ļamina sitiena autā jau 16:15 mājinieku labā.

Fantastiskā veidā Šmēdiņš aizsardzībā atvairīja bumbu un vēlāk guva punktu pēc Ļamina sitiena, panākot 20:19. Tomēr Samoilovam neizdevās gūt punktu, bet Miskivs savu iespēju garām nelaida - 21:18, 22:20 krievu dueta labā.

Līdz ar to abi Latvijas dueti turnīru noslēdza dalītā devītajā vietā.

Jau vēstīts, ka sieviešu turnīrā piektdien izslēgšanas spēļu otro kārtu nepārvarēja Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras tādējādi nespēja aizstāvēt pērn izcīnīto Eiropas čempionu titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!