Foto: Latvijas Volejbola federācija
Par decembra vērtīgākajiem volejbolistiem Baltijas līgā nosaukti Andris Širjakovs no Daugavpils "Ezerzeme"/DU un "Jelgavas" spēlētāja Līva Sola, informē sacensību rīkotāji.

Baltijas līgā vīriešiem par mēneša labāko spēlētāju atzīts 22 gadus vecais Daugavpils komandas diagonāles spēlētājs Širjakovs, kurš divās decembra spēlēs guva 41 punktu, četrus no tiem sakrājot blokā un trīs ar servi. Viņš arī sakrājis +/- rādītāju +25, kā arī 44% no uzbrukumiem rezultējušies punktā. Divus metrus garais volejbolists, kurš iepriekš paspējis uzspēlēt arī Cēsu un Limbažu komandās, šī gada divās pirmajās spēlēs bija rezultatīvākais savā komandā.

Širjakova pārstāvētā Daugavpils vienība aizvadītā gada pēdējā mēnesī parūpējās par pārsteigumu, divās spēlēs pret "RTU Robežsardze/Jūrmala" un SK "Jēkabpils Lūši" pretiniekiem atvēlot tikai vienu uzvarētu setu un Baltijas līgas turnīra tabulā pakāpjoties uz piekto vietu. Spēlētājs ar 243 gūtajiem punktiem ir trešais rezultatīvākais volejbolists līgā.

"Optibet" Baltijas līgā sievietēm par decembra vērtīgāko spēlētāju atzīta 32 gadus vecā Sola, kura jau ilgu laiku asociējas ar "Jelgava" komandu. Divu decembra spēļu sešos setos diagonālā spēlētāja guva 34 punktus, trīs sakrādama ar servi un četrus blokā. Sekmīgs bija 41% viņas uzbrukumu, sakrājot +/- rādītāju +20.

190 centimetrus garā spēlētāja ar 202 punktiem līgā ieņem ceturto vietu labāko punktu guvēju topā un ar 29 blokiem piekto vietu šajā kategorijā.

Decembrī Solas pārstāvētā Jelgavas komanda apspēlēja RSU/MSĢ un "SuFA klubs"/DU vienības, šobrīd ieņemot piekto vietu Baltijas sieviešu līgas turnīra tabulā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!