Jau savā pirmajā profesionālajā turnīrā Latvijas labākais šautriņmetējs Madars Razma saņēmis vērtīgu padomu no veterāniem – nekad nebojā attiecības ar līdzjutējiem! To viņš atzina raidījumā "Aizmugure". Šautriņu mešana ir sporta veids, kas prasa lielu koncentrēšanos, un naidīgi svilpjošs fanu pūlis aiz muguras, var būtiski ietekmēt tavu sniegumu.

Jau vēstīts, ka Razma ir Latvijas labākais šautriņu metējs – aizvadītā gada nogalē viņš veiksmīgi pārvarēja PDC pasaules čempionāta pirmo kārtu un šobrīd pasaules rangā ierindojas 35. vietā. Kaut Latvijā šautriņmešana nav starp populārākajiem sporta veidiem, Rietumeiropā, sevišķi valstīs ar attīstītu futbola līdzjutēju kustību, kā Lielbritānija, šī sporta veida sacensības pulcē tūkstošgalvainus līdzjutēju pūļus. Nupat notikušajā turnīrā pasaules ceturtais numurs un sporta veida "sliktais zēns" velsietis Gervins Praiss pat izmantoja skaņu bloķējošas austiņas, lai nedzirdētu fanu ūjināšanu.

Razma gan atzīmēja, ka ar šautriņām ir līdzīgi kā Premjerlīgas futbolu – viena lieta ir kas notiek spēlē, otra – ko redzi televīzijā. Proti, fanu radītais troksnis ir vēl trakāks, kā varētu šķist. "Ļoti traki pret Gervinu izturas fani. Viņš antipātijas ieguva ar izgājieniem pirms vairākiem gadiem – ne velti viņš samaksāja 20 000 mārciņu sodu. Līdzjutēji atceras – man jau 2013. gadā, kad spēlēju vēl pusprofesionālā vidē, pirmais, ko organizatori un pieredzējušie spēlētāji teica – nebojā attiecības ar līdzjutējiem! Kaut ar vienu sabojāsi attiecības, citi to redzēs un "pavliksies". Pat, ja kāds tev kaut ko ir izdarījis – tiešām nevajag! Tu esi viens uz skatuves un aiz muguras tev ir vesela armija," skaidroja Razma.

Arī pats latviešu sportists ir saskāries ar negatīvu un pat traucējošu fanu attieksmi. "Pēc sava pirmā PDC pasaules čempionāta, kad zaudēju 3-2, man daudzi Latvijā pēc tam teica, ka skatītāji bija pret mani. Tajā spēlē, teikšu godīgi, man neviens skatītājs netraucēja, biju tik ļoti iegājis sevī un koncentrējies. Bet Vācijā pēdējos gados – lielākoties skatītāji ir futbola fani, un jūs gan jau zināt, kas notiek futbola stadionos – un Vācijā, kā kurā arēnā ir 2-4 tūkstoši skatītāju – tur šad tad patraucē," viņš atzina.

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma saturu:

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!