Foto: LETA
Latvijas volejbola izlases galvenais treneris Avo Kēls pēc sāpīgā zaudējuma Zelta līgas spēlē pret Slovākija neslēpa vilšanos un norādīja, ka šajā turnīrā ir jābūt uzmanībai spēlē visu laiku, jo pretinieku bargi soda par kļūdām.

Latvijas volejbola izlase trešdien piedzīvoja otro zaudējumu 2019. gada CEV Eiropas Zelta līgā, dramatiskā un nervus kutinošā cīņā ar 2-3 (21:25, 26:24, 29:27, 16:25, 17:19) piekāpjoties Slovākijas valstsvienībai. Svētdien turnīra pirmajā spēlē Latvija ar 0-3 zaudēja Turcijai, bet svētdien Rīgā uzņems Beļģijas izlasi.

"Pirmais sets galīgi nebija (spēles ziņā) kā Turcijā vai treniņos, bet lielais jauājums man ir ceturtais sets. Slovākiem bija grūti, nevis mums (pēc diviem zaudētiem setiem). Neredzēju spēles elementus, viņi (Latvijas volejbolisti) sāka lēni spēlēt, sākās kļūdas servēs, sita autos, slovākiem eiss… Šajos momentos ir jāsaparot, ka te tev nav "Credit24 meistarlīga" (Baltijas līga), bet gan Zelta līga," neredzēti nikns par zaudējumu bija allaž ieturētais igauņu speciālists. "Te ir tā - kurš vairāk un ātrāk domā, tas arī uzvar. Šodien mums nedaudz pietrūka. Viena iespēja bija (piektajā setā), bet pēc tam mums bumba "gaisā" vairs nebija, lai uzvarētu."

Ceturtajā setā, kad Latvija nonāca zaudētājos, Kēls nomainīja visus pamatsastāva spēlētājus, dodot iespēju pie sevis apliecināšanas vairākiem jaunajiem volejbolistiem. "Mēs viņiem devām iespēju rādīt, ko spēj. Tas ir pats svarīgākais."

Kēls vēlreiz uzsvēra, ka spēles sākumā sniegums nav apmierinājis, lai gan rezultāts līdz seta vidum bija labvēlīgs Latvijai. "Lai cik piekusis esi, jāatrod sevī rezerves. Jāpadomā, jāpieņem lēmumi, nevis tikai jāatrodas laukumā. Norādīšu, ka spēles sākums atstāja zināmu spiedogu tālākām darbībām. Spēle nebija "kā upe, kas tek". Bet ceturtais sets vispār nezinu… Es nerunāju par rezultātu, bet gan par to, kā izskatījāmies."

Sestdien Latvijai jāspēlē pret Beļģiju, kas pirmajā spēlē pēc zaudētiem diviem setiem uzvarēja Slovākiju, bet otrajā mačā mājās piekāpās Turcijai ar 1-3.

"Vajag atpūsties – gan galvai, gan ķermenim. Cenšamies atrast veidus (kā tikt uz kājām). Rīt neliels treniņš, bez lieliem lēcieniem. Tad treniņš un sestdien jau spēle," piebilst treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!