Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas pankroka grupas un opozīcijas aktīvistu "Pussy Riot" dalībnieki svētdien centušies izskriet laukumā Katarā notikušā Pasaules kausa futbolā fināla laikā.

Pasaules kausa finālā Argentīna pēcspēles sitienos uzvarēja eksčempioni Franciju, bet Dohā notikušā mača laikā tika aizturētas trīs ar "Pussy Riot" saistītas personas, kas centās izskriet laukumā un protestēt pret karu Ukrainā, Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļņija ieslodzīšanu un sieviešu tiesību apspiešanu Irānā.

Aģentūra "Reuters" ziņo, ka aizturētie ir Pjotrs Verzilovs, Veronika Nikulšina un kāda vārdā nezināma persona no Ukrainas. Viņi tika apturēti vien pāris sekundes pirms izskriešanas uz "Lusail Stadium" arēnas zālāja. Visi trīs aktīvisti esot bijuši netālu no Argentīnas izlases rezervistu soliņa.

Verzilovs vēlāk neatkarīgam ziņu portālam "Mediazona" atklāja, ka vakarā visas trīs personas no apcietinājuma tika atbrīvotas.

Pirms tam šajā Pasaules kausā 29. novembra mačā starp Irānu un ASV "Pussy Riot" pārstāvji atradās tribīnēs, būdamas apģērbušās t-kreklos ar uzrakstu "Sievietes. Dzīve. Brīvība." un tiem bija uzdrukāti vārdi tām sievietēm, kuras bija piedalījušās protestos Irānā.

Pirms četriem gadiem Krievijā notikušā Pasaules kausa finālā vairāki "Pussy Riot" dalībnieki, tostarp Verzilovs un Nikulšina, izskrēja laukumā policijas formās, protestējot pret varasiestāžu brutalitāti. Policija iesaistītajiem piesprieda 15 dienas arestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!