Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Portugāles futbola izlases zvaigznes Krištianu Ronaldu palikšana uz rezervistu soliņa Pasaules kausa izcīņas astotdaļfināla mačā sākumā pret Šveici sacēla pamatīgu diskusiju vilni, taču viņa komandas biedri ir pārliecināti, ka tas komandā nekādus strīdus neradīs, raksta "goal.com".

Jau vēstīts, ka Portugāles izlases galvenais treneris Fernandu Santušs Ronaldu uz rezervistu soliņa mačā pret Šveici atstāja, jo viņš izrādīja pārlieku lielu vilšanos par nomainīšanu pēdējās grupu turnīra spēles pret Dienvidkoreju 65. minūtē. Astotdaļfinālā Ronaldu laukumā laida vien uz maiņu 74. minūtē, kad rezultāts jau bija 5:1. Ronaldu paspēja iedabūt bumbu vārtos, taču aizmugures dēļ gols netika ieskaitīts.

Portugāles izlases pussargs Bernardu Silva uzsvēra, ka Ronaldu komandas ģērbtuvē nekādu traci nav radījis. "Es domāju, ka viņš mums palīdz. Viņš pēc spēles parādīja savu labo personību, viss bija kārtībā. Protams, dažreiz viņš nav priecīgs, jo visi vēlas spēlēt. Viņš mums ļoti palīdzēja ar savu lomu, un viņa attieksme bija lieliska," teica Silva.

Brunu Fernandešs ļoti labi pazīst Ronaldu, jo viņi komandas biedri bijuši gan Portugāles izlasē, gan Mančestras "United" komandā. Viņš arī aizstāvēja Portugāles izlases kapteini.

"Viņš ir tāds pats, kā visi pārējie. Jūs domājat, ka kādam patīk sēdēt uz rezervistu soliņa?" jautāja Fernandešs. "Hose Sa nav nospēlējis nevienu spēli, nevienu minūti. Viņš zina, ka ir trešais vārtsargs, bet arī viņš noteikti nav priecīgs nespēlēt. Jūs domājat, ka Krištianu ir priecīgs? Ja treneris mani nosēdinātu uz rezervistu soliņa nākamajā spēlē, es arī būtu dusmīgs."

"Krištianu dara savu darbu, un viņš priecājas par rezultātu, jo visiem mērķis šajā turnīrā ir tikt pēc iespējas tālāk," teica Fernandešs.

Arī galvenais treneris Santušs noraidīja runas, ka viņš varētu būt sastrīdējies ar Ronaldu. "Ar mūsu kapteini nav nekādas problēmas. Mēs esam draugi jau gadiem ilgi. Mēs runājām pirms spēles, un viņam nebija iebildumu par manu lēmumu. Viņš ir īsts piemērs," "eurosport.com" citēja Santuša teikto.

Zīmīgi, ka tieši Ronaldu vietu ieņēmušais Gonsalu Ramušs kļuva par spēles spožāko zvaigzni, izceļoties ar trīs gūtajiem vārtiem. "Viņš ir kapteinis, viņš ir līderis, un mēs visi gribam spēlēt sānu pie sāna ar viņu," sacīja Ramušs.

Jau vēstīts, ka šajā Pasaules kausa izcīņā Ronaldu kļuva par vienīgo futbolistu vēsturē, kuram izdevies gūt vārtus piecos Pasaules kausa finālturnīros pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!