Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pie graujošām uzvarām Latvijas hokeja čempionāta spēlēs trešdien tika "Dinamo Juniors" un "Kurbads" komandas, bet citviet panākumu izcīnīja arī "Zemgale"/LLU vienība.

"Dinamo Juniors" komanda tika pie pamatīgas uzvaras, ar rezultātu 11:3 (3:0, 2:3, 6:0) savā laukumā sagraujot "Ozolnieki"/"Monarch" hokejistus.

Laukuma saimniekiem šajā mačā palīdzēja tādi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" spēlētāji kā Roberts Bukarts, Māris Bičevskis, Andris Siksnis, Mārtiņs Porejs un Edgars Siksna, bet Māri Jučeru "Dinamo Juniors" vārtos uz pēdējam 15 cīņas minūtēm nomainīja Nils Grīnfogels.

Pa diviem vārtiem uzvarētāju labā guva Rūdolfs Maslovskism, Kārlis Ozoliņš un Deivids Sarkanis, bet viesu rindās ar to pašu izcēlās Aleksandrs Kerčs juniors.

"Dinamo Juniors" komandai šis bija trešais panākums četrās turnīra spēlēs.

Savukārt "Kurbads" komanda līdzīgi graujoši savā laukumā pārspēja "Daugavpils" vienību, esot pārāka ar 10:3 (3:2, 2:1, 5:0).

Pirmajā trešdaļā viesi spēja atspēlēt divu vārtu deficītu, bet otrajā trešdaļā pēc vēl vienas mājinieku atraušanās panākt cerīgo 3:4. Tomēr mača turpinājumā "Kurbads" guva sešus bezatbildes vārtus un parūpējās par sagrāvi.

Divus vārtus uzvarētāju labā guva Jānis Bērziņš, kuram arī viena rezultatīva piespēle, bet ar vieniem gūtiem vārtiem un divām piespēlēm izcēlās Toms Bluks. Tikmēr "Daugavpils" rindās vienus vārtus un vienu rezultatīvu piespēli iespēja Aleksandrs Ratnieks.

Šī "Kurbads" vienībai bija ceturtā uzvara piecās spēlēs.

Citā spēlē "Zemgale"/LLU savā laukumā ar 5:3 (3:1, 0:0, 2:2) uzvarēja "Rīga"/"Prizma" hokejistus, tiekot pie sava otrā panākuma četrās cīņās.

Jau spēles 25.sekundē "Rīga"/"Prizma" komandu vadībā izvirzīja Sergejs Pečura, bet turpinājumā līdz trešās trešdaļas ievadam mājinieki atbildēja ar četriem gūtiem vārtiem pēc kārtas. Noslēdzošās trešdaļas gaitā viesi divreiz prata pietuvoties līdz divu ripu atstatumam, pēdējo reizi to iespējot cīņas priekšpēdējā sekundē, kad izcēlās Kārlis Brants.

Pirms šī mača par "Zemgale"/LLU komandas galvenā trenera vietas izpildītāju tika iecelts Jevgeņijs Ļinkevičs.

Latvijas čempionāta kopvērtējuma līderi ar 12 punktiem piecos mačos pašlaik ir "Kurbads", "Dinamo Juniors" kontā ir deviņi punkti četrās spēlēs, bet pa sešiem punktiem ir "Rīga"/"Prizma", "Ozolnieki"/"Monarch" un "Zemgale"/LLU kontā. Bez punktiem četrās spēlēs sacenšas "Daugavpils".

Šīs sezonas Latvijas čempionātā piedalās sešas komandas, kuras sešos apļos regulārajā čempionātā līdz februāra beigām aizvadīs pa 30 spēlēm katra. Turnīra divas labākās komandas automātiski nodrošinās sev vietu pusfinālā, bet 3.-6.vietas ieguvēji tiksies divās ceturtdaļfināla sērijās līdz trim uzvarām. Arī pusfinālā cīņa ritēs līdz vienas komandas trim uzvarām, bet finālsērijā uzvarētāja noskaidrošanai būs jāizcīna četri panākumi.

Latvijas čempionāta finālsērijas spēles tiks aizvadītas nākamā gada marta otrajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!