Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā piektdien zaudējumu piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas viesos, ielaižot divus vārtus mazākumā trešajā periodā, ar 1:2 (0:0, 1:0, 0:2) piekāpās bijušā vienības galvenā trenera Jūliusa Šuplera vadītajam Maskavas CSKA.

Rīdziniekus mačā iegāza divi noraidījumi pēdējās trešdaļas pirmajā pusē, kad CSKA vairākumā guva divus vārtus.

Otrā perioda 12.minūtē savus pirmos vārtus pēc atgriešanās "Dinamo" rindās guva Marsels Hosa. Pēdējās trešdaļas septītajā minūtē Aleksandrs Gusjkovs izmantoja divu spēlētāju pārsvaru un izlīdzināja rezultātu, bet pēc 44 sekundēm Ņikita Filatovs vairākumā guva uzvaras vārtus CSKA labā.

Pirms spēles

Treneri šim mačam atkal pieteiks septiņus aizsargus un 13 uzbrucējus, un spēlēs arī no savainojuma atlabušais aizsargs Sandis Ozoliņš. Taču laukumā neizies Aleksandrs Ņiživijs, kurš ir ar komandu šajā izbraukumu sērijā. Uzbrucēju virknējumi paliks tādi paši kā iepriekšējā mačā, bet vārtus sargās Kriss Holts.

Pirmais periods

Mačs iesākās "Dinamo" aizsardzības zonā, bet CSKA Holta vārtus neapdraudēja, taču pirmo bīstamo un nesekmīgo uzbrukumu izveidoja rīdzinieki. Turpinājumā spēles iniciatīvu pārņēma Maskavas vienība, taču arī šoreiz viņiem nekas īpaši bīstams nepadevās, kamēr viesi mēģināja atbildēt ar pretuzbrukumiem. Mača septītajā minūtē, ātri ieejot pretinieku zonā, Gints Meija izdarīja metienu uz CSKA vārtsarga Ratislava Staņas vārtiem, taču viņš metienu atsita, bet aizsargi neļāva "Dinamo" uzbrucējiem iegūt atlēkušo ripu. Trīs minūtes vēlāk Rīgas kluba hokejisti pirmo reizi šajā spēlē varēja izmēģināt spēkus vairākumā, turklāt ar divu vīru pārsvaru. Tajā Latvijas komandai neizdevās izspēlēties līdz reālai vārtu gūšanas iespējai un šī vairākums palika neizmantots.

Piecas minūtes pirms trešdaļas beigām abu komandu spēlētāji saņēma noraidījumus, un spēlējot četri pret četri savu komandu vairākas reizes nācās glābt Holtam, kurš pagaidām spēlēja teicami. Arī nākamajās epizodēs maskavieši darbojās aktīvāk. Pirmo reizi mazākumā "Dinamo" spēlēja 17.minūtē, kad noteikumus pārkāpa Marcels Hosa, bet viesi savus vārtus atstāja neskartus un pirmā trešdaļa noslēdzās bez gūtiem vārtiem.

Otrais periods

Otro trešdaļu agresīvi iesāka "Dinamo" un bīstamu metienu no vārtu priekšas izdarīja Karsums, taču viņš trāpīja pa vārtu stabiņu. Arī turpinājumā rīdzinieki spēlēja nedaudz aktīvāk, kad sev metienu izkārtoja Māris Bičevskis. Spēles temps kļuva ātrāks un vienības spēlēja atklātu hokeju, apmainoties ar uzbrukumiem. Ilgāku laiku komandas galvenokārt spēlēja laukuma viduszonā, bet septītajā minūtē vēl viena iespēja vairākumā bija "Dinamo" spēlētājiem. Tajā pirmo uzbrukumu izveidoja CSKA, taču tūlīt pat Jānis Sprukts ar labu metienu centās izvirzīt vadībā savu vienību, bet maskaviešu vārtsargs nospēlēja precīzi. Arī atlikušajā laikā vārti netika gūti un vairākums palika neizmantots.

Savukārt 11.minūtē lielisku vārtu gūšanas iespēju izveidoja Maskavas kluba hokejisti, bet Sergejs Širokovs netrāpīja tukšajā vārtu stūrī, bet drīz pēc tam vadībā izvirzījās "Dinamo", kad ar labu delnas metienu vārtus guva Hosa, kuram tie bija pirmie vārti pēc atgriešanās šajā vienībā. Turpinājumā komandas rādīja līdzīgu spēli, tomēr pēdējās minūtēs pārsvars jau piederēja rīdziniekiem. Pēdējā minūtē noteikumus pārkāpa Jēkaps Rēdlihs, atstājot Rīgas komandu mazākumā, taču tajā izdevās CSKA noķert uz pretuzbrukumu, bet rezultāts nemainījās. Tāpat pirmajā trešdaļā savus vārtus izdevās nosargāt neskartus un pēc diviem periodiem rezultāts bija 1:0 "Dinamo" labā.

Trešais periods

Trešā perioda sākumā "Dinamo" turpināja spēlēt mazākumā, bet tajā arī šoreiz vārti tika nosargāti, bet tūlīt, izlecot no noraidīto soliņa, uzbrukumā aizskrēja Jēkabs Rēdlihs, taču viņu ar lielām pūlēm mājinieku aizsargi apturēja. Pēc spēles vairākumā rīdzinieki turpināja izdarīt spiedienu uz Staņas vārtiem, taču dubultot rezultāta pārsvaru joprojām neizdevās. Savukārt nākamajās minūtēs ilgu uzbrukumu izspēlēja CSKA, kuri vienā uzbrukumā trīs reizes apdraudēja Holta vārtus, tomēr vārtsargs bija necauršaujams. Trešdaļas sestajā minūtē Karsums devās uz noraidīto soliņu, bet 19 sekundes vēlāk noteikumus pārkāpa Guntis Galviņš, atstājot savu komanda divu vīru mazākumā. Lielajā vairākumā CSKA spēja izlīdzināt rezultātu, ar vārtu guvumu izceļoties Aleksandram Guskovam. Kad tika panākts neizšķirts, maskavieši turpināja spēlēt vairākumā un tajā viņi pēc Ņikitas Filatova vārtu guvuma izvirzījās vadībā ar 2:1.

Pēc zaudētajiem vārtiem "Dinamo" vairākas reizes izveidoja uzbrukumus, izdarot metienus pa Staņas, vārtiem, bet ar pirmo piegājienu rezultātu izlīdzināt neizdevās. Nedaudz vēlāk Hosa uzreiz pēc iemetiena trieca ripu un CSKA vārtiem, bet Staņa nospēlēja sekmīgi. Lai arī nākamajās minūtēs cīņa bija diez gan līdzīga, piecas minūtes pirms pamatlaika beigām noteikumus vēlreiz pārkāpa Karsums. Mazākumā ātri spēlē vajadzēja iesaistīties Holtam, kurš arī turpinājumā spēlēja precīzi. Pēc viena mazākuma izciešanas nāca arī vēl viens, jo Džeimijs Lundmarks pēc ķiveres nomešanas neatstāja laukumu, bet turpināja spēlēt, kas ir aizliegts. Spēlējot četratā, izdevās izveidot pretuzbrukumu, bet gūt vārtus – nē. Tāpat "Dinamo" pēc otrā noraidījuma saņēma arī trešo, kad Oskars Cibuļskis izmeta ripu no laukuma. Atlikušajā minūtē rezultāts nemainījās un Rīgas "Dinamo" piedzīvoja zaudējumu.

Rīgas "Dinamo" sastāvs spēlei

Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).

Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš - #14 Jēkabs Rēdlihs, #6 Arvīds Reķis - #11 Kristaps Sotnieks, #44 Oskars Cibuļskis.

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts – #19 M. Rēdlihs, #83 Jamie Lundmark - #79 Fredrik Warg - #87 Gints Meija, #81 Marcel Hossa - #73 Niclas Lucenius - #47 Mārtiņš Cipulis, #23 Juris Štāls - #96 Māris Bičevskis - #75 Ģirts Ankipāns, #66 Ainārs Podziņš.

Maskavas CSKA sastāvs spēlei

Vārtsargi: #31 Stana (#1 Gaidučenko)

Aizsargi: #3 Pašņin - #76 Guskov, #36 Rilov - #77 Rjasenskij, #4 Sergejev - #59 Buravčikov, #8 Kurbatov

Uzbrucējs: #52 Širokov - #23 Persson - #43 Surovy, #19 Jašin - #93 Prohorkin - #29 Filatov, #95 Kuļomin - #55 Badjukov - #27 Paršin, #22 Barbašov - #46 J. Bucajev - #7 Proņin, #16 Andronov.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!