Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums trešdien guva vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, bet viņa pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda savā laukumā ar 6:2 (3:2, 1:0, 2:0) pieveica Ufas "Salavat Julajev", tiekot pie trešās uzvaras pēc kārtas.

Šī mača rezultāts tika atklāts jau 24.sekundē, kad tieši Karsums asprātīgi piespēlēja ripu Lukāšam Kašparam, kurš tādējādi izvirzīja mājiniekus vadībā. Vēl vienam vārtu guvumam Maskavas klubam bija nepieciešamas tikai trīs minūtes, kad 2:0 panāca Anseļs Gaļimovs.

Tiesa, "Salavat Julajev" devītajā un 11.minūtē tikpat īsā laikā panāca neizšķirtu, kad izcēlās Kirils Kaprizovs un Igors Grigorenko. Tomēr 46 sekundes pirms pirmās trešdaļas beigām Maskavas "Dinamo" vienību vadībā atkal izvirzīja Vladimirs Brjukvins.

Savukārt otrā perioda ceturtajā minūtē savus otros vārtus mačā iemeta Kašpars, šajā guvumā piedaloties arī Karsumam. Turpinājums šai spēlei gan vairs nebija tik rezultatīvs, tomēr Maskavas klubs pamatlaika izskaņā iemeta vēl divas ripas pretinieku cietoksnī - vispirms izcēlās Karsums, bet punktu cīņai pielika Artjoms Fjodorovs.

Посмотреть видео

Karsums šajā mačā laukumā pavadīja 14 minūtes un 48 sekundes, kuru laikā ne tikai nopelnīja trīs rezultativitātes punktus, bet arī veica trīs metienus, nopelnīja divas soda minūtes, pielietoja divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu sāncenšu raidījumu.

Šosezon latviešu uzbrucējs 48 mačos guvis 13 vārtus un veicis 17 rezultatīvas piespēles, kas viņam ļauj atrasties vienības rezultatīvāko spēlētāju galvgalī.

Karsums ar rezultativitāti izcēlies jau sešos mačos pēc kārtas, turklāt iepriekšējā spēlē pret Čeļabinskas "Traktor", kad viņš vienreiz rezultatīvi asistēja, latvietis tika pie sava 100.rezultativitātes punkta Maskavas kluba rindās. Viņš ir tikai otrais leģionārs šīs komandas vēsturē, kurš ko tādu paveicis.

Tikmēr citā mačā zaudējumu piedzīvojusi latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, ko trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns. Šī vienība savā laukumā ar 1:3 (0:1, 0:0, 1:2) piekāpās vienai no līgas spēcīgākajām komandām Maskavas CSKA, piedzīvojot jau ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Daugaviņš šim mačam nebija pieteikts.

Savukārt uzvaru trešdien izcīnīja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā līgas līdere Sanktpēterburgas SKA, kas izbraukumā ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) pārspēja Maskavas "Spartak" hokejistus, sagādājot šai vienībai jau desmito zaudējumu pēc kārtas.

Tikmēr pašreizējā Gagarina kausa čempione Magņitogorskas "Metallurg" trešdien piedzīvoja negaidītu zaudējumu, jo izbraukumā ar 2:3 (0:0, 2:2, 0:1) piekāpās Maskavas apgabala "Vitjaz", kas joprojām cenšas sev nodrošināt vietu izslēgšanas turnīrā.

Latvijas hokejistu Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada" komanda, kuru trenē Artis Ābols, trešdien savās mājās ar 3:1 (1:0, 2:1, 0:0) pieveica Austrumu konferences vicelīderi Omskas "Avangard", saglabājot teorētiskās izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs.

"Lada" spēles 12.minūtē pēc Vasīlija Streļcova metiena atklāja rezultātu, bet otrās trešdaļas sākumā "Avangard" atjaunoja izlīdzinājumu, izceļoties Nikolajam Ļemtjugovam. Tomēr turpinājumā "Lada" iemeta vēl divas ripas, kad precīzi bija Staņislavs Bočarovs un Viktors Komarovs, savukārt trešajā periodā rezultāts vairs nemainījās.

Sotnieks šajā mačā spēlēja 20 minūtes un 35 sekundes, pa vārtiem nemetot, bet bloķējot divus pretinieku metienus. Savukārt Masaļskis spēlei netika pieteikts, bet "Lada" vārtus sargāja Iļja Ježovs, kurš atvairīja 27 no 28 pretinieku metieniem.

Šosezon Sotnieks 50 spēlēs ir guvis sešus vārtus un atdevis tikpat rezultatīvu piespēļu. Tikmēr Masaļskis 13 spēlēs izcīnījis trīs uzvaras, atvairot 88,8% pretinieku metienu, vidēji mačā ielaižot 3,73 ripas.

"Lada" pārtrauca četru zaudējumu sēriju, kamēr "Avangard" šī bija trešā neveiksme pēdējos piecos mačos.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 124 punktiem 53 mačos ir SKA, no kuras par četriem punktiem atpaliek CSKA. Tikmēr Maskavas "Dinamo" ar 98 punktiem 54 mačos pacēlusies uz konferences trešo vietu, kamēr "Torpedo" ar 95 punktiem 53 spēlēs atkritusi uz piekto pozīciju.

Savukārt devītā ar 79 punktiem 52 mačos ir aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" no Somijas, kas no astotajā vietā esošās "Soči" komandas atpaliek par vienu punktu.

Tikmēr Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 52 punktiem 53 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp Rietumu konferences 14 komandām un jau kādu laiku zaudējusi izredzes sasniegt Gagarina kausa izcīņu.

Austrumu konferencē līderei Magņitogorskas "Metallurg" ir 113 punkti 54 mačos, kamēr septītā ar 75 punktiem 53 spēlēs ir Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral", stabili turoties pirmajā astoņniekā. Savukārt "Lada" ar 61 punktu 54 mačos ieņem 12.vietu, no labāko astotnieka atpaliekot par 13 punktiem. Toljati komanda atlikušajos sešos mačos vēl var iegūt 18 punktus, tāpēc saglabā niecīgas izredzes uz tikšanu "play-off".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!