Foto: LETA

Divu Latvijas izlases hokejistu duelī piektdien Mārtiņš Karsums ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Maskavas "Dinamo" komandai savās mājās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta spēlē ar rezultātu 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) pārspēt aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Helsinku "Jokerit".

"Dinamo" rezultātu atklāja 24.minūtē, kad skaitlisko vairākumu realizēja Jūso Hietanens, bet 55.minūtē Anseļs Gaļimovs pēc Karsuma piespēles panāca 2:0. Tikmēr punktu cīņai pielika čehs Lukāšs Kašpars, kurš divas minūtes pirms pamatlaika beigām raidīja ripu tukšos "Jokerit" vārtos.

Uzvarētāju komandā vārtsargs Aleksandrs Lazušins atvairīja 28 pretinieku metienus, palīdzot "Dinamo" izcīnīt trešo uzvaru pēc kārtas, bet "Jokerit" cieta pirmo neveiksmi pēdējos trīs mačos.

Karsums punktu par rezultatīvu piespēli nopelnīja otrajā mačā pēc kārtas, jo trešdien viņš šādā veidā palīdzēja uzvarēt Rīgas "Dinamo" komandu, kad maskavieši svinēja panākumu ar 2:1 pēcspēles metienos.

Latvijas izlases uzbrucējs piektdien spēlēja 17 minūtes un 27 sekundes, izdarot vienu metienu pa vārtiem, izdarot divus spēka paņēmienus, bloķējot vienu metienu un uzvarot divos no diviem iemetieniem.

Tikmēr Kulda spēlēja 16 minūtes un 54 sekundes, divas reizes meta pa vārtiem, izdarīja trīs spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un otrajā periodā par saķeršanos ar Artjomu Fjodorovu nopelnīja divas soda minūtes.

Šosezon Karsums, kurš Maskavas komandu pārstāv ceturto sezonu, 22 spēlēs guvis četrus vārtus un atdevis piecas rezultatīvas piespēles, kamēr Kulda 20 mačos sešas reizes ir asistējis partneriem.

Tikmēr citā spēlē pašreizējā Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas "Metallurg" savās mājās ar 3:2 (3:0, 0:2, 0:0) uzvarēja Novosibirskas "Sibirj". "Metallurg" izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas un kļuva par Austrumu konferences līderi, bet pretinieki zaudējā trešajā mačā no vietas.

Savukārt viena no Austrumu konferences līdervienībām Omskas "Avangard" viesos ar 1:3 (0:0, 1:1, 0:2) zaudēja Čeļabinskas "Traktor", kas uzvarēja jau ceturtajā mačā pēc kārtas.

Pie sestās neveiksmes pēc kārtas tika Novokuzņeckas "Metallurg", kas viesos ar 3:4 (0:1, 2:2, 1:1) zaudēja Ufas "Salavat Julajev".

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" piektdien viesos ar 2:3 (0:1, 1:2, 1:0) zaudēja Maskavas apgabala "Vitjaz", ciešot jau astoto neveiksmi pēc kārtas.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 67 punktiem 27 spēlēs ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kamēr četrus punktus tai zaudē Maskavas CSKA, kura aizvadījusi arī spēli vairāk. Tikmēr Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, ar 51 punktu ir trešā.

Piekto vietu ar 44 punktiem 26 mačos ieņem Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", savukārt labāko astotnieku ar 37 punktiem 25 spēlēs noslēdz Helsinku "Jokerit", kurā otro sezonu spēlē Artūrs Kulda. Tikpat punktu ir arī "Vitjaz" komandai, taču tā šosezon ir izcīnījusi mazāk uzvaru pamatlaikā, tāpēc ir devītajā pozīcijā.

Tikmēr Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 15 punktiem 25 mačos ir pēdējā vietā ne tikai Rietumos, bet arī visā līgā.

Savukārt Austrumu konferencē līdere ar 56 punktiem 26 mačos ir Magņitogorskas "Metallurg", kamēr 55 punkti 28 spēlēs ir Kazaņas "Ak Bars" rēķinā. Sestā ar 37 punktiem 24 spēlēs ir Vladivostokas "Admiral", kuras kapteinis ir Oskars Bārtulis, bet Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", kuru trenē Artis Ābols, ar 35 punktiem 25 mačos ir septītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!