Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ar diviem gūtiem vārtiem Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā piektdien izcēlās Novosibirskas "Sibirj" komandā spēlējošais Latvijas aizsargs Artūrs Kulda, bet pieredzējušais latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš otro riezi šosezon bija precīzs Mitišču "Atlant" kluba rindās.

Aizvadītajā spēlē "Sibrij" hokejisti ar 7:1 (2:0, 4:1, 1:0) izbraukumā sagrāva Novokuzņeckas "Metallurg" vienību.

Kulda pirmās trešdaļas 12.minūtē atklāja spēles rezultātu, bet deviņas sekundes pirms otrās trešdaļas beigām vairākumā panāca 6:1 "Sibirj" labā.

Jāizceļ, ka laika posmā no pagājušā gada 27.septembra Kulda, kurš sezonas sākumā bija ļoti rezultatīvs, KHL mačos bija guvis tikai vienus vārtus.

Aizsargs spēli aizvadīja savas komandas otrajā maiņā, uz ledus pavadot 18 minūtes un 52 sekundes, kas bija trešais lielākais spēles laiks vienībā. Viņa kontā divas noraidījuma minūtes un trīs metieni pa vārtiem.

Kopumā šosezon Kulda 48 spēlēs guvis deviņus vārtus un veicis sešas rezultatīvas piespēles.

Savukārt "Atlant" savā laukumā ar rezultātu 5:2 (2:0, 0:0, 3:2) uzvarēja Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu ar latviešu uzbrucēju Miķeli Rēdlihu ierindā.

Ozoliņš atklāja šīs spēles rezultātu, kad mača piektajā minūtē bija precīzs vairākumā.

Aizsargs darbojās savas komandas otrajā maiņā un nospēlēja 23 minūtes un astoņas sekundes, kas bija lielākais spēles laiks komandā. Viņa kontā divi metieni pa vārtiem.

Šosezon 39 cīņās Ozoliņš guvis divus vārtus un veicis 15 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Rēdlihs spēli uzsāka "Lokomotiv" pirmajā maiņā, uz ledus gan izejot tikai pirmajā trešdaļā un pavadot uz tā divas minūtes un 58 sekundes. Cīņu latvietis nespēja turpināt pēc sadursmes ar pretinieku spēlētāju.

Vēl vienā spēlē pie uzvaras tika uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētā Maskavas CSKA komanda, kas ar 4:2 (2:0, 1:2, 1:0) savā laukumā pārspēja citu šīs pilsētas klubu "Spartak".

Sprukts spēlēja CSKA vienības trešajā maiņā, uz ledus pavadot 13 minūtes un divas sekundes. Latvietis uzvarēja piecos no desmit iemetieniem.

Savukārt zaudējumu piedzīvoja uzbrucēja Aināra Podziņa pārstāvētā Čehovas "Vitjaz" komanda, kas ar 0:3 (0:0, 0:2, 0:1) viesos piekāpās Slovākijas klubam Bratislavas "Slovan".

Čehovas kluba otrās maiņas uzbrucējs nospēlēja 16 minūtes un 20 sekundes, veicot vienu metienu pa vārtiem.

Citviet piektdien Kazaņas "Ak Bars" pieteikumā nebija latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa, bet aizsargs Georgijs Pujacs nepiedalījās Omskas "Avangard" zaudējumā pret Kazahstānas klubu Astanas "Baris" izbraukumā ar 4:5 (1:1, 1:1, 2:3).

Dārziņš nebija pieteikts piektajai no pēdējām septiņām "Ak Bars" vienības spēlēm, bet Kazaņas klubs viesos ar 0:5 (0:1, 0:1, 0:3) kapitulēja Ufas "Salavat Julajev" priekšā.

Tāpat zaudējumu piedzīvoja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā līgas čempionvienība Maskavas "Dinamo", ar 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) viesos piekāpās Sanktpēterburgas SKA.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Avangard" ar 101 punktu 50 spēlēs ir līderi, "Ak Bars" ir otrie ar 95 punktiem 49 mačos, bet "Sibirj" ar 79 punktiem ieņem septīto vietu un jau gatavojas dalībai Gagarina kausa turnīrā.

Savukārt Rietumos CSKA ar 93 punktiem 49 mačos ieņem otro vietu, "Dinamo" ar 98 punktiem ir trešie, "Lokomotiv" seko ceturtajā pozīcijā ar 89 punktiem, "Atlant" ar 66 punktiem ieņem desmito vietu, no "play-off" zonas atpaliekot vien par diviem punktiem, bet "Vitjaz" ar 55 punktiem atrodas 12.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!