Foto: LETA
Rīgas "Dinamo" ceturtdien svinēja otru uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerības kausa izcīņas pusfinālā, ar pārliecinošu rezultātu - 7:4 (2:1, 2:1, 3:2) - vēlreiz pārspējot Minskas "Dinamo" un izvirzoties vadībā sērijā ar 2-0.

Atšķirībā no abu komandu pirmās spēles šoreiz visu spēli Minskas "Dinamo" vārtos aizvadīja Kevins Lalands, bet Rīgas "Dinamo" vārtus sargāja abi vārtsargi - Mikaelu Telkvistu mača beigās nomainīja Māris Jučers, un pa abiem rīdzinieku vārtsargi ielaida mazāk vārtu nekā Lalands.

Tagad komandas pārcelsies uz Minsku, kur pirmdien un otrdien aizvadīs pēdējās divas šīs sērijas spēles. Ja abos mačos uzvarēs minskieši, tad pēc pēdējās spēles sekos "bullīši", lai noskaidrotu sērijas uzvarētāju.


1.periods

Spēli abas komandas iesāka salīdzinoši mierīgi, minskieši pēc trešdienas zaudējuma nebūt nemetās "atriebties" mājiniekiem, un arī Pola Ščehuras noraidījums trešās minūtes beigās neuzkurināja spēles tempu. Tikai kad spēlēt vairākumā viņiem bija atlikušas 27 sekundes, minskieši nostājās mūsējo aizsardzības zonā vairākuma izspēlei, bet Mikaels Telkvists netika pārspēts.

Septītajā minūtē pie Kevina Lalanda sargātajiem vārtiem izcēlās neliels kautiņš, kurā sargājot vārtsargu iesaistījās Oļegs Goroško, bet ripu vārtos centās iebakstīt Džeimijs Džonsons. Abiem tika piespriests abpusējais noraidījums.

Pēc vairākiem labiem uzbrukumiem, kurus Lalands atvairīja, Oskara Cibuļska plaukstas metienu no zilās līnijas Minskas "Dinamo" vārtsargs netvēra - 1:0.

Pēc vārtu zaudējuma viesi iesāka spēlēt aktīvāk un arī rupjāk, bet uz noraidīto soliņa sēdās mājinieku spēlētāji - vispirms 13. minutē Vitālijs Pavlovs, bet uzreiz pēc viņa atgriešanās laukumā uz sodīto soliņu devās Oskars Cibuļskis, tādējādi Rīgas "Dinamo" četras minūtes spēlēja skaitliskajā mazākumā. To minskieši izmantoja, un 17. minūtē spēcīgi no zilās līnijas Korija Mērfija raidīto ripu Telkvists nespēja ķert - 1:1.

Trešdaļas beigās uzvirzmoja pamatīgas kaislības, kad Džefu Pletu aizturētā soda laikā par uzbrukumu Polam Sčehuram devās pārmācīt Raitis Ivanāns. Gan Ivanāns, gan Plets saņēma pa divām soda minūtēm katrs, un 20 sekundes pēc šā noraidījuma Rīgas "Dinamo" otrreiz izvirzījās vadībā. Arvīds Reķis spēcīgi un augstu meta ripu uz vārtiem, un tā negaidīti visiem, arī Lalandam, iekrita vārtu tīklā - 2:1. Ar šādu rezultātu pirmā spēles trešdaļa arī noslēdzās.

2.periods

Trešdaļas pirmā puse tika aizvadīta pēc līdzīga scenārija kā iepriekšējā dienā, Rīgas "Dinamo" dominējot laukumā. Šādu pārliecību diktēja arī tas, ka pirmajā minūtē Pols Ščehura realizēja skaitlisko vairākumu, kas bija palicis spēkā no pirmās trešdaļas - 3:1.

Spēles turpinājumā Rīgas "Dinamo" spēlētāji gandrīz divas minūtes nepameta minskiešu aizsardzības zonu, izcīnīja arī skaitlisko vairākumu, un to realizēja rezultatīvākais mājnieku spēlētājs Cerības kausā Roberts Bukarts - 4:1.

Perioda otrajā pusē viesi radikāli mainīja savu spēles tempu un intensitāti, un izmantoja arī sportisko veiksmi vārtu gūšanā - vienā no uzbrukumiem no apmales atlēkušo ripu aiz Telkvista muguras Sergejs Drozds iesit vārtos - 4:2.

Spēles turpinājumā Rīgas "Dinamo" vēl izveidoja vairākus bīstamus momentus pie Minskas "Dinamo" vārtiem, īpaši šai ziņā izcēlās mūsu pirmā maiņa, bet tad 14. minūtē divu minušu noraidījumu saņēma Krišjānis Rēdlihs, un spēles raksturs nozīmīgi izmainījās. Minskieši sāka spēlēt ātrāk, agresīvāk un aktīvāk, un mājinieki netika viņiem līdzi, kas savukārt noveda pie nepatīkamiem brīžiem pie mūsējo vārtiem, un tikai Mikaela Telkvista meistarība ļāva reuzltātu saglabāt drošā divu vārtu pārsvarā. Īpaši bīstama situācija izveidojās 17. minūtē, kad nūju paaudēja gan Telkvists, gan Cibuļskis, bet Minskas "Dinamo" pirmā maiņa īpaši aktīvi spēlēja mūsu vārtu tiešā tuvumā.

Šo ofensīvu "atdzesēja" Aleksandram Kulakovam piespriestais 10 minūšu disciplinārais noraidījums, kas izsita viesus no ritma un ļāva mājiniekiem nedaudz sakārtot savu spēli.

3.periods

Trešajā trešdaļā Rīgas "Dinamo" spēlēja bez Mārtiņa Karsuma, kurš guvis traumu, pēc spēles skaidrota treneris Artis Ābols.

Trešdaļas sākumā Minskas "Dinamo" turpināja aktīvu darbošanos, un rīdzinieku uzbrukumi tika "atbruņoti" vai nu vidus zonā vai uzreiz pēc mūsējo ieslidošanas Minskas komandas aizsardzības zonā. Taču lūzuma brīdis pienāca diezgan ātri, kad ceturtās minūtes vidū Roberts Bukarts ar negaidītu metienu no zonas līnijas pārspēja Lalandu - 5:2.

Pēc piektajiem zaudētajiem vārtiem Minskas "Dinamo" kādu laiku vēl turpināja uzbrukt, taču pamazām zaudēja gan iniciatīvu, gan azartu. Devītajā minūtē Tēmu Laine turklāt nopelnīja divas soda minūtes, par ko viesi tika sodīti ar vēl vienu vārtu zaudējumu - pēc plašas saspēles Džeimijs Džonsons raidīja ripu caur Lalanda kājsargiem - 6:2.

Pēc šīs spēles epizodes notika vārtsarga maiņa, taču nevis Minskas komandā, bet gan Rīgas "Dinamo" - Mikaelu Telkvistu nomainīja Māris Jučers. Ja arī viesi gribēja šo situāciju izmantot, viņiem "aukstu dušu" sagādāja Juris Upītis, kurš 11 sekundes pēc Džonsona guva kārtējos vārtus mūsējo labā - 7:2.

Pēc nepilnas minūtes tika pārspēts arī Māris Jučers - viņa atsisto ripu vārtos raidīja Sergejs Drozds, gūstot savus otros vārtus šai mačā - 7:3.

Lai arī vārtu starpība tika samazināta, šīs spēles uzvarētāji bija jau noskaidroti. Komandas spēlēja bez azarta, ar garām piespēlēm, taču perioda beigās rīdzinieki pamanījās divreiz nokļūt skaitliskajā mazākumā, un otrajā reizē Māra Bičevska prombūtni uz sodīto soliņa viesi izmantoja, Jannem Niskalam ar tālu metienu pārspējot Jučeru - 7:4.

Atlikušjā laikā gan komandas vairāk slidinajās pa laukumu nekā veidoja spēles epizodes, un, skanot beigu signālam, Rīgas "Dinamo" varēja sākt gatavoties atbildes mačiem Minskā kā šīs KHL Cerības kausa pusfināla sērijas līderi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!