Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Doņeckas "Donbass" pēc zaudējuma Cerības kausa spēlē pret Rīgas "Dinamo" no galvenā trenera amata atlaida pazīstamo slovāku speciālistu Jūliusu Šupleru.

Kā vēsta "Donbass" mājas lapa internetā, klubs un Šuplers vienojušies par līguma laušanu. Sīkāki skaidrojumi no kluba puses netiek sniegti.

"Donbass" galvenā trenera pienākumus uzticēts veikt līdzšinējam Šuplera palīgam Miroslavam Mikloševičam.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pirmajās trijās sezonās Šuplers vadīja Rīgas "Dinamo". 2011.gadā Šuplers nevienojās ar "Dinamo" par jaunu līgumu, bet pieņēma Maskavas CSKA piedāvājumu. Lai gan Šuplers palīdzēja tajā sezonā CSKA iekļūt Gagarina kausa izcīņā, tomēr divas spēles pirms regulārās sezonas beigām Maskavas klubs viņu atlaida. Pēc aiziešanas no CSKA Šuplers piekrita kļūt par jaunveidojamā "Donbass" galveno treneri.

"Donbass" šo regulāro sezonu Rietumu konferencē noslēdza devītajā vietā. Komandai tikai nedaudz pietrūka līdz iekļūšanai Gagarina kausā savā debijā, bet Cerības kausa pirmajās spēlēs ar Rīgas "Dinamo" Šuplera komanda izcīnīja uzvaru un piedzīvoja zaudējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!