Foto: F64

Latviešu speciālists Harijs Vītoliņš lieliski saprot, kāpēc Oļegs Znaroks nevar apvienot pienākumus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Maskavas "Dinamo" un Krievijas izlasē, tomēr par abu treneru pienākumu sadali klubā viņi vēl nav vienojušies, izteicies Vītoliņš.

Kā zināms, aizvadītajā nedēļā Znaroks tika apstiprināts par Krievijas izlases galveno treneri, pametot darbu Maskavas "Dinamo" komandā, ko turpinās viņa asistents Vītoliņš. Tāpat Vītoliņš vismaz gaidāmajā pasaules čempionātā būs Znaroka palīgs arī darbā ar Krievijas valstsvienību, kamēr pats Znaroks "Dinamo" klubā darbosies kā konsultants.

"Paši vēl neesam situāciju līdz galam izpratuši, jo viss ir noticis ļoti ātri. Sezona "Dinamo" klubam ir beigusies, tāpēc pašlaik nav tik svarīgi strikti noteikt, kurš no mums būs uz komandas rezervistu soliņa nākamajā sezonā," Vītoliņa teikto citē aģentūra ITAR-TASS. "Tagad mūsu darbs pārceļas uz izlasi, lai tur radītu normālus un adekvātus apstākļus. Par situāciju klubā mums vēl ir laiks apspriedēm."

"Es lieliski saprotu, kāpēc Znaroks nevar apvienot pienākumus klubā un izlasē, jo tā ir ļoti liela slodze un atbildība," uzskata Vītoliņš. "Konsultantu redzu kā cilvēku, kurš dalās ar padomiem, ir komandas tuvumā un seko līdzi tās sniegumam. Mūsu ideoloģijas ir vienādas, tāpēc kardinālu pārmaiņu nebūs."

Kā zināms, divas pārbaudes spēles pirms pasaules meistarsacīkstēm Krievija aizvadīs arī Rīgā, kad 18. un 19.aprīlī tiksies ar Latviju. Savukārt pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Krievijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Latviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.
Vītoliņš kopā ar Znaroku strādājis kopš 2008.gada, kad viņi uzsāka vadīt KHL klubu Balašihas MVD. Vēlāk šī komanda pārtapa par Maskavas "Dinamo", bet abi Latvijas speciālisti savu amatu visu šo laiku saglabājuši.

Iepriekš martā Maskavas "Dinamo" komanda, kuru pārstāv latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums, nolika savas KHL čempiones pilnvaras, izslēgšanas spēļu Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 piekāpjoties Jaroslavļas "Lokomotiv", kuru pārstāv latviešu uzbrucēji Miķelis Rēdlihs un Jānis Sprukts.

Iepriekš šomēnes Maskavas "Dinamo" nolika savas KHL čempiones pilnvaras, izslēgšanas spēļu Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 piekāpjoties Jaroslavļas "Lokomotiv", kuru pārstāv latviešu uzbrucēji Miķelis Rēdlihs un Jānis Sprukts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!