Foto: Publicitātes attēli
Sen neredzēti ilgstoša bija aizvadītā ziemas sezona, tāpēc ziemas izpriecu cienītāji ar uzviju baudīja sportiskās aktivitātes ziemīgajos laika apstākļos.

Ja citus gadus sniega trūkuma dēļ daudzas sacensības un pasākumus nācās atcelt (vai pārcelt), tad aizvadītajā ziemā visiem interesentiem tika piedāvāti ļoti daudzi ziemas prieku veidi.

Portāls "Delfi piedāvā atskatīties uz aizvadītās ziemas sezonas interesantākajiem tautas sporta pasākumiem.

Jauno olimpiešu salidojums


Foto: F64

Februāra sākumā Ērgļos risinājās Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiādi, kurā par medaļām cīnījās vairāk nekā tūkstotis skolu vecuma jauniešu.

Sacensībām septiņos sporta veidos bija pieteikti 1125 dalībnieki 131 skolu komandā no 40 pašvaldībām. Jaunatnes Olimpiādē spēkiem mērosies skolēni vecumā no 10 līdz 18 gadiem un viņus pavadīs 240 komandu pārstāvji.

Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes noslēgumā skolu komandu kopvērtējumā uzvaru svinēja Alūksnes novada vidusskola, kas mājās aizveda sešas zelta un trīs sudraba godalgas. Otrajā vietā kopvērtējumā jaunatnes ziemas olimpiādē ierindojās Madonas Valsts ģimnāzija, kuras kontā četras zelta, divas sudraba un trīs bronzas medaļas. Savukārt trešo vietu izcīnīja Cēsu 2.pamatskola, kuras jauniešu komanda nopelnīja četras zelta, kā arī pa vienai sudraba un bronzas medaļai.


Vecpiebalgā šogad slēpo


Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Februāra pirmajā nedēļas nogalē Vecpiebalgā risinājās tradicionālais tautas slēpojums "Apkārt Alaukstam", kas ierasti ir populārākais un masveidīgākais Latvijā. Pērn "Apkārta Alaukstam" nenotika nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ, bet šoziem dabas māte parūpējās, lai slēpojums risinātos. Slēpojumā ātrākais bija bijušais Latvijas labākais biatlonists Ilmārs Bricis, bet trasē izgāja simtiem dažāda vecuma cilvēku.


Slēpo visā Latvijā


Foto: Publicitātes foto

Šajā ziemā Latvijā risinājās dažādi lielāka un mazāka mēroga slēpošanas sacensības, tādējādi izpriecāties varēja visu reģionu interesenti.

Gada sākumā Rīgā, Uzvaras parka trasē jau astoto sezonu aizsākās Latvijā lielākā izturības sporta veidu seriāla "Sportlat Balva 2013" pirmais posms - "SPORT2000" slēpošanas sprints.

Uz starta stājās sportisti ar pieredzi, kā arī dažāda vecuma sportiska dzīvesveida piekritēji, kopumā pulcējot 279 dalībniekus. Sacensības norisinājās brīvajā slēpošanas stilā aptuveni viena kilometra garā aplī, bērniem 300 - 600 metru aplī.


Janvāra pirmajā pusē Riekstukalna distanču slēpošanas trasē Baldonē notika distanču slēpošanas sacensību seriāla "MySport kauss 2013" posms.


Februāra pirmajā pusē 250 slēpotāji no Rīgas un tālākām Latvijas pilsētām, bērni un profesionālie slēpotāji vienojās otrajā Rīgas Tautas slēpojumā "Biķernieki 2013". Izturības distances stiprākais trijnieks - Kārlis Vanags, Nauris Birkentāls un Rolands Rudzītis - finišēja vienas sekundes ietvaros.


Februāra nogalē vairāk kā 500 slēpotāji no dažādām Latvijas pilsētām pulcējās Madonas slēpošanas un biatlona sporta bāzē "Smeceres sils", kur notika slēpošanas sacensības - "Sport2000"-"Fischer" Tautas slēpojums "Madona", kas vienlaicīgi bija arī "SportLat Balva" 3. posms. Tikai pēdējā kilometrā pirms finiša, veicot izrāvienu no saviem konkurentiem, 19 kilometru meistarības distancē uzvaru izcīnīja Jānis Paipals no Gulbenes, bet dāmām ātrākā bija Ļubova Pavļukova no Daugavpils, informēja organizatori.

Dalībnieki varēja izvēlēties sev piemērotāko distanci: 19km meistarības distanci, 12km veselības distanci vai 2,5km jauniešu distanci. Arī pašiem mazākajiem tika organizēts bērnu slēpojums 300 - 500m.


Sals netraucē pikoties


Foto: DELFI

Janvāra vidū Mežaparkā norisinājās jau trešais Latvijas pikošanās čempionāts, kurā par spīti lielajam salam, kas tobrīd valdīja pār Latviju, piedalījās aptuveni 400 cilvēku.

Mežaparkā gandrīz visas dienas garumā pulcējās ģimenes ar bērniem un citi aktīvas atpūtas cienītāji, lai izmēģinātu roku dažādās pikošanās čempionāta disciplīnās. Vislielāko sajūsmu apmeklētāji pauda par disciplīnu "Sniega kērlings", bet gana lielu atsaucību guva arī citas sacensības - "Sniega piku basketbols", "Greizie spoguļi", "Sniega piku labirints" un citas.

Mazie slēpotāji brauc no kalna


Foto: Publicitātes foto

Tā kā martā vēl bija pietiekami auksts un sniega kārta turējās samērā bieza, "Reiņa trasē" vēl notika bērnu mini slaloma sacensību "Mazais Reinis 2013" pēdējais posms, kurā noskaidroja visas sezonas kopvērtējuma uzvarētājus.

"Mazais Reinis 2013" trīs posmos kopumā piedalījās vairāk nekā 200 mazie slēpotāji. Jaunākajam sacensību dalībniekam, tāpat kā pērn, bija tikai divi gadi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!