Foto: AP/Scanpix/LETA
ASV basketbola izlase, kas tiek uzskatīta par galveno favorīti gaidāmajās Tokijas olimpiskajās spēlēs, sagatavošanās posmā pirmdien, 12. jūlijā, piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas – šoreiz ar 83:91 atzīstot Austrālijas pārākumu.

Iepriekšējā pārbaudes spēlē sestdien no NBA spēlētājiem izveidotā ASV izlase ar 87:90 zaudēja Nigērijai. Ņemot vērā 2019. gada Pasaules kausa pēdējās spēles, amerikāņi ir zaudējuši četras no pēdējām piecām cīņām. Interesanti, ka līdz šim kopš 1992. gada, kad ASV izlasē sāka spēlēt NBA basketbolisti, amerikāņi 56 pārbaudes spēlēs bija zaudējuši tikai divas reizes, bet tagad piedzīvotas divas neveiksmes divos mačos.

Lai gan ASV izlase spēles sākumā pēc izrāviena 20:6 pārņēma vadību, ko saglabāja līdz pat puslaika beigām, trešajā ceturtdaļā ar 32:18 uzvarēja Austrālija, izvirzoties vadībā ar 69:64. ASV izlase izlīdzināja cīņas gaitu pēdējā ceturtdaļā, bet amerikāņus iegāza ļoti nesekmīgi aizvadīta mača galotne – pēdējās četrās minūtēs un 35 sekundēs austrālieši bija pārāki ar 11:1, svinot uzvaru visā mačā ar 91:83.

Uzvarētājiem Patijs Milss guva 22 punktus, bet Džo Inglss pievienoja vēl 17 punktus. ASV izlases rindās rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Deimiens Lilards, 17 punktus guva Kevins Durants.

ASV izlase 18 reizes piedalījusies olimpiskajās spēlēs un allaž tikusi pie medaļām. Kopš 1992. gada, kad profesionāļi sāka spēlēt ASV izlasē, amerikāņi uzvarējuši sešās olimpiskajās spēlēs, vienīgo fiasko piedzīvojot 2004. gadā. Toreiz pusfinālā amerikāņi ar 81:89 piekāpās Argentīnai, bet pēc tam cīņā par bronzas medaļām ar 104:96 pieveica Lietuvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!