Foto: Reuters/Scanpix
Baltkrievijas delegācija Riodežaneiro paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā tomēr ienesusi "Maracana" stadionā Krievijas karogu, novērojuši aculiecinieki.

Starptautiskā Paralimpiskā komiteja (IPC) jau esot noskaidrojusi šā baltkrievu delegācijas pārstāvja identitāti, kurš nesis karogu, karogs ir konfiscēts un vēlāk notiks incidenta izskatīšana, ziņo mediju pārstāvji no Rio savus sociālajos kontos.

Krievijas mediji ziņo, ka Krievijas karogu stadionā nesis Baltkrievijas republikāniskā vieglatlētikas sagatavošanas centra direktors Andrejs Fomočkins.

Kā ziņojām, Baltkrievijas pārstāvji, parādot savu atbalstu diskvalificētajiem Krievijas kolēģiem, vēlējās ienākt olimpiskajā stadionā ar abu valstu karogiem, taču tika brīdināti par iespējamām sankcijām, jo šis žests var tikt uzskatīts par politisku protestu.

Riodežaneiro olimpisko spēļu laikā Starptautiskā Paralimpiskā komiteja (IPC) paziņoja, ka pēc jaunākajiem atklājumiem dopinga sfērā diskvalificē visu Krievijas komandu, līdz ar to Rio nestartēs neviens šīs valsts pārstāvis. Kā zināms, Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) Krievijas sportistu pielaišanu vai nepielaišanu olimpiskajām spēlēm uzticēja sporta veidu federācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!