Foto: DELFI
Latvijas un Čehijas basketbola izlašu spēka samērs ir ļoti līdzīgs, tāpēc abu komandu duelis Belgradā notiekošā Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā būs ļoti interesants, uzskata čehu galvenais treneris Ronens Ginzburgs.

Latvijas un Čehijas izlases Belgradā tiksies otrdien, 5. jūlijā, pulksten 22:00. Latvijas izlasei šī būs otrā spēle turnīrā, bet čehiem – pirmā.

"Latvijas izlase šobrīd ir mazāk satraukta, jo tā jau aizvadīja pirmo spēli. Mums komandā ir labs noskaņojums, esam pārliecināti par sevi. Ceram spēlēt labi," pēc savas komandas treniņa sacīja Ginzburgs.

"Latvijas izlase veikusi vairākas izmaiņas sastāvā, salīdzinot ar pagājušā gada Eiropas čempionātu," teica čehu treneris, nosaucot Anžeja Pasečņika, Ojāra Siliņa un Jāņa Bērziņa numurus. "Tās ir labas izmaiņas, jo komandā tiek iekļauta jaunā paaudze. Mums vienmēr bijušas sīvas cīņas, tāpēc būs laba spēle."

Latvijas izlase pret čehiem piedzīvoja sagrāvi "Eurobasket 2015" turnīra spēlē par septīto vietu (70:97), bet pirms tam grupu turnīrā latvieši uzvarēja ar 72:65. Ginzburgs neuzskata, ka pārliecinošā uzvara pirms gada viņa komandai dod papildus pārliecību.

"Jā, mēs aizvadījām labu spēli, bet arī pirmais mačs Rīgā mums bija labs. Latvija mums vienmēr bijusi spēkos līdzīga komanda," teica treneris, kurš vēl piebilda, ka iepriekšējās spēles jau ir vēsture un par tām nav jādomā. "Ja Latvijas un Čehijas izlases savā starpā aizvadītu desmit spēles, tad uzvaras dalītos uz pusēm."

Tāpat Ginzburgs atzina, ka Čehijas izlases sagatavošanās posms neesot bijis pats labākais, jo visi trīs līderi Tomašs Satoranskis, Jans Veselijs un Bleiks Šilbs komandai pievienojās ļoti vēlu. "Es zinu, ka arī Latvijai viens vai divi spēlētāji pievienojās vēlāk. Mums jādara viss, ko varam, neraugoties uz slikto sagatavošanās posmu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!