Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka pēc neticamās atspēlēšanās un iekļūšanas Tokijas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā uzsvēra, ka ne uz brīdi nav zaudējušas ticību panākumam, kā arī bijušas morāli ļoti labi gatavas cīņai.

Tokijas olimpisko spēļu astotdaļfinālā Latvijas duets ar rezultātu 2-1 (16:21, 21:17, 15:13) pārspēja Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandas pārstāves Nadeždu Makroguzovu un Svetlanu Holominu, savā olimpiskajā debijā iekļūstot labāko astotniekā. Izšķirošā seta izskaņā Graudiņa/Kravčenoka bija iedzinējos ar 8:12, bet tad guva vairākus punktus pēc kārtas, izlīdzināja rezultātu un arī svinēja uzvaru.

"Ja runājam par pārliecību, tad mēs nekad nepadodamies, lai vai kas notiktu. Līdzīgās situācijās esam bijušas arī iepriekš un tas mums atgādināja (par cīnīšanos līdz galam). Mēs laukumā izgājām ar cīnītāju raksturu – visu vai neko, jo mums nebija ko zaudēt. Spēle bija traka, mēs jau bijām "salauztas", mums it kā nevajadzētu uzvarēt (pēc cīņas gaitas), bet spējām uzvarēt."

Otrā seta izskaņā Graudiņai uzausušas atmiņas par kvalificēšanos olimpiskajām spēlēm. 2019. gada septembrī kvalifikācijas turnīrā Ķīnā izšķirošajā spēlē trešajā setā latvietes nonāca zaudētājos ar 7:12 spēlē pret čehietēm Barboru Hermanovu/Markētu Slukovu. Tajā brīdī Graudiņa/Kravčenoka lauza spēles gaitu, uzvarēja izšķirošo setu ar 17:15 un tika pie ceļazīmes uz Tokiju.

"Visa (trešā) seta garumā bija ticība, ka varam uzvarēt. Tam nav fiziska iemesla, kā radās (ticība), vienkārši bija tā sajūta. Un to arī izdarījām – uzvarējām," sacīja Graudiņa.

Trešajā setā, nonākot nelabvēlīgā situācijā, Latvijas duets izmantoja tiesības, apstrīdēt tiesneša lēmumu. Kravčenoka atzīst, ka tas bijis taktisks solis, jo bija iespējams vairāk atvilkt elpu, kā arī "apdomāt, ko darīt labāk, lai vairāk noticētu sev".

Graudiņai un Kravčenokai uzvarētās KOK sportistes ir labi zināmas, jo nācies vēl tikties junioru vecumā, bet šogad turnīrā Sočos Latvijas duets piekāpās krievietēm cīņā par bronzu. Kravčenoka neslēpj, ka KOK sportistes bijušas principiālas pretinieces, tādējādi uzvara ir vēl jo "saldāka".

KOK duets spēles gaitā izteikti servēja pa Kravčenoku, tomēr Latvijas pludmales volejbolistes par to neskuma. "Man vienalga, lai ir tāda taktika. Ir spēles , kad tikai pa mani servē, citreiz tikai pa Tīnu." Graudiņa ar smaidu piebilst, ka "Nastja ir tikai priecīga (ka pa viņu servē), jo viņa zina, ka tad ir uzvara".

Jautāta par iespējamo snieguma uzlabošanu pirms nākamās spēles, Graudiņa atgādina, ka turnīra gaitā to grūti izdarīt. "Nu bija nepiespiestās kļūdas, kā vienmēr. Šis nav parasts turnīrs, viss ir galvā. Tīri tehniski nevaram neko uzlabot, jāatrod tā pareizā sajūta, lai būtu labāk."

"Nevar zināt, kas notiks nākamajā spēlē, bet jāiet ar to pašu pārliecību uz nākamo spēli un jāmeklē šajā spēlē jau pārliecība nākošajai spēlei. Nākamā spēle pavisam cits stāsts, citas pretinieces," piekrīt Kravčenoka.

Ceturtdaļfinālā Graudiņa/Kravčenoka spēkosies ar Heteri Bensliji/Brendiju Vilkersonu no Kanādas, kuras astotdaļfinālā parūpējās par pārsteigumu, ar 2-1 (22:24, 21:18, 15:13) pārspējot pasaules rangā trešajā vietā esošās amerikānietes Kelliju Kleisu/Sāru Sponsilu. Ceturtdaļfināls risināsies 3. augustā.

"Kanādietes? Ļoti laba komanda. Pirms pāris gadiem bija pirmās rangā, divreiz spēlējām, un mums spraigas, grūtas spēles. Viņām ir laba bloķētāja," par savām nākamajām pretiniecēm īsi piebilst Kravčenoka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!