Latvijas BMX riteņbraukšanas komandas treneris Ivo Lakučs pēc Rio olimpiskajās spēlēs veiktajiem individuālajiem braucieniem žurnālistiem norādīja, ka notikumi atgādinot četrus gadus senu vēsturi.

Rio olimpisko spēļu individuālajā braucienā, pēc kura rezultātiem tiek sadalīti ceturtdaļfināla pāri, divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs ieņēma septīto vietu, bet Edžus Treimanis piedzīvoja kritienu. Arī pirms četriem gadiem Londonas olimpiskajās spēlēs Treimanis piedzīvoja kritienu, bet pēc tam sacensības turpināja.

"Štrombergam gāja labāk nekā Londonā, kad bija devītais, bet visiem te bija kļūdas. Māris nobrauca ātrāk par 35 sekundēm, ko arī gribējās. Ir vēl, ko pielikt. Štrombergs paņēma savu, bet Treimanis neizturēja spriedzi," teica Lakučs. "Treniņos ir viens, bet te ir cita lieta. Nekas, viņam būs spēcīgākais brauciens, sliktākā starta vietas izvēle, bet tāda dzīve."

Runājot par Treimaņa kritienu, Lakučs norādīja, ka sportists aizlecis pārāk tālu un tad uzreiz sācis mīties, kas bija kļūdains lēmums, jo kājas nav izturējušas spiedienu. "Tas ir no lielas vēlēšanās. Piecēlās un ir viss kārtībā. Te vispār viss iet pēc scenārija, kā pirms četriem gadiem."

Savukārt Štrombergam vēl jāpiestrādā pie "otrās pumpas", bet trešajā un finiša taisnēs viņš parādījis, ka ir viens no labākajiem pasaulē. "Trase ir ātra un nedrīkst kļūdīties, jo katra kļūda maksā ātrumu. Trase ir mums parocīga, bet galvenais ir pirmā taisne."

Trešdien Rio valda lielākā svelme šajās olimpiskajās spēlēs, tomēr Lakučs norādīja, ka viņi jau kopš janvāra trenējoties karstos laika apstākļos un tam ir gatavojušies.

Pagājušajā gadā BMX braucēji izmēģināja Rio trasi, bet pēc tam rīkotāji ir mainījuši vairākas vietas. "Nedaudz drošāka ir kļuvusi. Tad bija vairāk "pumpu". Trešā taisne bija augstāka, tā ir nedaudz "aprakta"."

"Esam pētījuši vējus. Ļoti labi, ja ir pretvējš pirmajā taisnē, tad taisne lēnāka, bet vakar bija superātra, tad grūti savākties. Trase uzbūvēta ieplakā, bet lielās tribīnes veidotas, lai apturētu valdošos vējus, bet sānvējš te netraucē," uz dažiem faktoriem norāda Lakučs.

Ceturtdien BMX sacensībās risināsies ceturtdaļfināla braucieni, bet pusfināla braucieni un vienīgais finālbrauciens notiks piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!