Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Latvijas pludmales volejbolistam Mārtiņam Pļaviņam Tokijas olimpiskajās spēlēs ir "deja vu" sajūta – pārī ar Edgaru Toču viņi spēlē zaļos kreklos. Tieši spilgti zaļās krāsas kreklos pirms deviņiem gadiem Pļaviņš pārī ar Jāni Šmēdiņu izcīnīja Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļas.

2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs Pļaviņš ar Šmēdiņu pārsvarā spēlēja spilgti zaļās krāsas formās, un tieši šādas krāsas formās viņi spēlē par bronzu ar 2-1 (19:21, 21:19, 15:11) pārspēja Reinderu Numerdoru un Ričardu Šuilu no Nīderlandes.

Tokijas olimpiskajās spēlēs Pļaviņš spēlē pārī ar Toču, ar ko ir pārinieks jau kopš 2018. gada. Latvijas duetam Tokijā pirmā spēle nenotika, un viņi tika pie tehniskās uzvaras, jo Čehijas duets Ondržejs Perušičs un Davids Šveiners vēl nebija noslēguši pašizolāciju pēc saslimšanas ar Covid-19. Savukārt ceturtdien Pļaviņš/Točs pirmo reizi devās cīņā Tokijas pludmales volejbola laukumā, atspēlējoties un ar 2-1 (13:21, 21:19, 15:11) pārspējot pasaules čempionus Vjačeslavu Krasiļņikovu un Oļegu Stojanovski no Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandas.

"Esmu priecīgs, ka formas ir zaļā krāsā. Edgaram bija vienalga, kāda ir krāsa, un es varēju izvēlēties. Man tas varbūt palīdzēja emocionāli. Man vēl ir saglabājies iepriekšējais krekls (no Londonas olimpiskajām spēlēm). Dodoties uz Tokiju, tas noteikti deva emocionālo pacēlumu," sacīja Pļaviņš.

Pļaviņš/Točs sev jau ir garantējuši spēlēšanu izslēgšanas turnīrā, bet B grupā latviešiem vēl jātiekas ar meksikāņiem Hosue Gastonu Gaksiolu un Hosē Luisu Rubio. Šis mačs notiks sestdien pulksten 9.00 pēc Latvijas laika.

Pļaviņš cer, ka arī šo maču duets aizvadīs veiksmi nesošajās zaļajās formās. "Formas nosaka rīkotāji, bet mēs zaļo esam norādījuši kā pirmo krāsu. Mēs reitingā esam augstāk par meksikāņiem un teorētiski drīkstēsim izvēlēties. Ja nevarēsim, tad spēlēsim Latvijas (karoga) krāsas kreklos."

Foto: Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš izcīna bronzu Londonas olimpiskajās spēlēs

Foto: Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs Tokijas olimpiskajās spēlēs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!