Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas brīvā stila cīkstone svara kategorijā līdz 63 kilogramiem Anastasija Grigorjeva ceturtdien gandarījuma turnīra pirmajā kārtā piedzīvoja zaudējumu un noslēdza cīņu par Riodežaneiro olimpisko spēļu bronzas medaļu.

Ceturtdien sacensību ievadā astotdaļfinālā Grigorjeva tikās ar Tunisijas sportisti Helu Rjabi, kuru viņa uzvarēja pārliecinoši.

Grigorjeva veiksmīgi iesāka cīņu, ar labu paņēmienu iegūstot divus punktus. Pēc tam viņa turpināja būt aktīva un panāca 6:0. Otrajā periodā Grigorjeva veica pārmetienu, par ko tiesnesis piešķīra četrus punktus, un Latvijas sportiste guva "tīru" uzvaru ar rezultātu 10:0.

Ceturtdaļfināls pret pasaules vicečempioni Risako Kavai no Japānas Grigorjevai nebija veiksmīgs, jo viņa cīņas gaitā nonāca iedzinējos ar 0:8. Izskaņā viņa spēja gūt divus punktus, taču ar to bija krietni par maz.

Tā kā Kavai vēlāk uzvarēja pusfināla cīņā un sasniedza finālu, Grigorjeva varēja cīnīties par bronzas medaļu gandarījuma turnīrā.

Viņa gandarījuma turnīra pirmajā kārtā tikās ar polieti Moniku Evu Mihaliku. Mihalika pirmā guva punktu, bet Grigorjevai pēc brīža izdevās cīņas rezultātu izlīdzināt. Polijas cīkstone turpinājumā bija veiksmīgāka, gūstot divus punktus, bet Latvijas pārstāvē vienu atguva. Izskaņā mēģinājumi izraut uzvaru Grigorjevai nebija veiksmīgi, līdz ar to viņa piedzīvoja zaudējumu un noslēdza cīņu Rio spēlēs.

Pirms četriem gadiem Londonā olimpiskajās spēlēs Grigorjeva izcīnīja 9. vietu svara kategorijā līdz 63 kilogramiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!