Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Emociju bija par daudz, un es nenospēlēju savā līmenī – tā pēc neveiksmes Tokijas olimpisko spēļu vienspēļu pirmajā kārtā žurnālistiem sacīja Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko.

Pirmās kārtas mačā Ostapenko ar 4-6, 7-6 (7:2), 4-6 piekāpās Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) pārstāvei Jeļenai Vesņinai, kura atgriezusies lielajā tenisā pēc bērniņa piedzimšanas.

"Varbūt viņa nospēlēja labi, bet es nenospēlēju savā līmenī. Daudz kļūdījos, daudz steidzos, nenospēlēju izšķirošās bumbas, piemēram, trešajā setā, un zaudēju visu maču. Žēl, ka tik ātri izstājos vienspēlēs olimpiādē, jo tās ir tik reti. Vienmēr gribas labi nospēlēt. Varbūt tāpēc nervozēju dēļ tā un nebija tāds rezultāts, ko gaidīju," sacīja Ostapenko. "Zināju, ka spēle nebūs viegla, jo viņai nav ko zaudēt. Viņa nespēlēja trīs gadus, un šādos gadījumos vieglāk spēlēt, kad nav ko zaudēt. Grūtākais bija tas, ka viņa abas serves servē kā pirmās, nebija iespēju viņu viegli nobreikot."

Ostapenko nenovēla vainu uz karstuma, kas gan traucējis nedaudz. Tenisiste norādīja, ka pasaules lielākajos turnīros bieži nākas spēlēt karstumā un pie tā ir pierasts.

"Fiziski it kā labi jutos. Varbūt nervi bija pa daudz uzvilkti. Ja spēlētu mierīgāk, varbūt nospēlētu labāk. Bet tas tikai tādēļ, ka gribējās ļoti uzvarēt. Olimpiskās spēles tomēr ir reizi četros gados. Jā, emociju bija pa daudz," atzīst Ostapenko, kura pirms pieciem gadiem Rio arī zaudēja pirmajā kārtā. "Olimpiskās spēles nav kā ikdienā, kā jebkurš turnīrs. Par savu valsti vienmēr vēlos spēlēt, vienmēr gribas uzvarēt un atnest valstij medaļu. Labi, līdz medaļai tālu, bet vienalga gribas labi nospēlēt. Tādēļ arī bija lielāks spiediens."

Otrā seta izskaņā Ostapenko teicami aizvadīja "tie break" izspēli, taču tad karstuma dēļ bija vairāk nekā 10 minūšu pauze, kuru laikā tenisistes devās atveldzēties. Ostapenko nenoliedz, ka tobrīd varbūt vajadzējis turpināt spēlēt, taču sportistes tobrīd kortā biju jau kādas divas stundas un bijis nepieciešams atveldzēties. Ostapenko pieļauj, ka tobrīd kortā bijusi apmēram 40 grādu svelme.

"Kopumā laukums nebija parocīgs. "Hard court" segums nav mīļākais. Šis bija pirmais turnīrs pēc spēlēm uz zālāja. Ja būtu bijis pirms olimpiskajām spēlēm kāds turnīrs, tad varbūt labāk pierastu, bet tā – uzreiz pirmais turnīrs uz cietā seguma un uzreiz olimpiskās spēles. Bija diezgan smagi," piebilst Ostapenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!